Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Nieuwsberichten

Psalm 132 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 132 afgerond en toegevoegd op de website In dit lied wordt duidelijk gemaakt dat er een voortdurende belofte geldt voor de nakomelingen van David: zij zullen in Sion het koningschap erven. Daarbij geldt de gedrevenheid van David om een ‘rustplaats’ voor de HEE... Lees meer »

Werk in uitvoering: De Nieuwe Psalmberijming

Geschreven op

Leids Kerkblad, 29e jaargang, nummer 5, mei 2019 | Door Adriaan Molenaar De Psalmen blijven boeien! De afgelopen tien jaar is dat wel gebleken uit het verschijnen van verschillende nieuwe Psalmversies zoals ‘Psalmen voor Nu’ en ‘The Psalm Project’. Blijkba Lees meer »

Psalm 59 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 59 afgerond en toegevoegd op de website Deze psalm bepaalt de lezer en de hoorder bij de God die de wereld met al haar hoogmoed en vijandschap aanschouwt. Zijn kracht wordt aangegeven en ontvouwt zich in de vernedering van alle vijanden. Lees meer »

Psalm 7 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 7 afgerond en toegevoegd op de website Er is niets zo frustrerend als vals en onterecht te worden beschuldigd van allerlei verkeerde praktijken. Tegen valse beweringen kan men zich immers moeilijk verdedigen. Lees meer »

Psalm 60 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 60 afgerond en toegevoegd op de website Het eerste thema dat in deze psalm naar voren treedt, is de verstoting vanwege zonden. Dit blijkt uit onderwerping door vijanden en de verkleining van het leefgebied van de Israëlieten. Lees meer »

Psalm 47 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 47 afgerond en toegevoegd op de website De psalm bezingt het koningschap van God. Het moet voor iedereen duidelijk zijn dat er maar één ware God is, er is er maar één de Allerhoogste, dat is de HEER. Toc Lees meer »

Steun onze missie

Steun ons werk om de psalmen te herdichten in de taal van nu.

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

29 september 2019: Dienst CGK Leeuwarden i.s.m. De Nieuw Psalmberijming

Lees meer »

De Nieuwe Psalmberijming beschikbaar in KerkBeamer

Lees meer »

Christelijk Weekblad: Psalmen in nieuwe taal

Lees meer »

Bundel De NieuwepsalmberijmingDe steun van een vrienden- kring die elk jaar een be- scheiden steentje bijdraagt is onmisbaar voor ons.

Word daarom vriend van stichting Dicht bij de Bijbel en ontvang het boek 'Alleen Uw liefde laat mij leven' t.w.v. € 18,99 geheel gratis!