Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Nieuwsberichten

Theodorus Avinck: Wees dankbaar voor een nieuwe berijming

Geschreven op

Reformatorisch Dagblad | Jaco van der Knijff | 11 mei 2018 Kun je van jongeren vragen de psalmen in een bijna 250 jaar oude berijming te zingen? Mag je van bejaarden verwachten dat ze hun vertrouwde ‘Datheen’ loslaten om over te gaan op ‘1773’? Actuele vragen, die echter van alle tijden zijn. De disc Lees meer »

Psalm 96 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 96 afgerond en toegevoegd op de website Gezien de beperkte omvang en status van het volk Israël lijkt het onuitvoerbaar om wereldwijd ontzag te oogsten voor de naam van JHWH. Niettemin heeft de psalmist een zeer groot vertrouwen daarin. Lees meer »

De volgende tien verzen van Psalm 119 staan online

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft de volgende tien verzen van Psalm 119 toegevoegd op de website Psalm 119 heeft als opvallende eigenschap dat er telkens acht opeenvolgende Bijbelverzen dezelfde beginletter hebben: eerst acht verzen die beginnen met 'alef', dan 8 die beginnen met 'beth', en zo het h... Lees meer »

Psalm 112 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 112 afgerond en toegevoegd op de website De boodschap van deze psalm is dat de man die de HEER vreest, gezegend zal worden en dat hij tot heil van de medemens zal zijn. Praktisch gezien is dit wel ingewikkeld, aangezien vaak het tegendeel het geval lijkt te zi... Lees meer »

Psalm 52 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 52 afgerond en toegevoegd op de website De dichter maakt in deze psalm duidelijk dat verraad en het vertrouwen op rijkdom geen succes opleveren. God ziet wat er gebeurt en zal het bestraffen. Voor hen die op God vertrouwen, komt er beloning. Lees meer »

Psalm 31 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 31 afgerond en toegevoegd op de website In deze psalm wisselen krachtige uitingen van Godsvertrouwen en smeekbeden om verlossing elkaar af. De opbouw van de psalm laat zien dat de psalmist zijn gebed bij herhaling bidt, voor hij verlossing ervaart. Lees meer »

Steun onze missie

Steun ons werk om de psalmen te herdichten in de taal van nu.

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

29 september 2019: Dienst CGK Leeuwarden i.s.m. De Nieuw Psalmberijming

Lees meer »

De Nieuwe Psalmberijming beschikbaar in KerkBeamer

Lees meer »

Christelijk Weekblad: Psalmen in nieuwe taal

Lees meer »

Bundel De NieuwepsalmberijmingDe steun van een vrienden- kring die elk jaar een be- scheiden steentje bijdraagt is onmisbaar voor ons.

Word daarom vriend van stichting Dicht bij de Bijbel en ontvang het boek 'Alleen Uw liefde laat mij leven' t.w.v. € 18,99 geheel gratis!