Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ds. B.A.T. Witzier

Christelijke Gereformeerde Kerk te Apeldoorn-Centrum

Nu eens juichend dan weer klagend betrekken de psalmen God in het concrete leven van echte mensen. Ze worden ons door de Bijbel aangegeven om ons in de omgang met God op de juiste toonhoogte te brengen en te houden. Wil je dat in onze tijd doen, dan vraagt dat ook de taal van nu, de taal die niet eerst door je hoofd moet gaan, maar gelijk je hart raakt. Heel wat psalmen uit de Oude Berijming zijn me dierbaar, nog meer psalmen uit de Nieuwe Berijming (die van 1969) weten me met hun poëtische kracht diep te raken, maar ik merk hoe vaak beide berijmingen qua taal steeds meer verwijderd raken van onze generatie. Daarom alle steun voor de inzet van de dichters van De Nieuwe Psalmberijming om op de bekende en klassieke Geneefse melodieën de psalmen in eigentijdse taal toegankelijk te maken!

◀  Naar het overzicht

Steun onze missie

Steun ons werk om de psalmen te herdichten in de taal van nu.

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

Interview Family7

Lees meer »

Interview Groot Nieuws Radio

Lees meer »

RD: De Nieuwe Psalmberijming: eigentijdse taal, maar niet populair of plat

Lees meer »

Bundel De NieuwepsalmberijmingDe steun van een vrienden- kring die elk jaar een be- scheiden steentje bijdraagt is onmisbaar voor ons.

Word daarom vriend van stichting Dicht bij de Bijbel en ontvang het boek 'Alleen Uw liefde laat mij leven' t.w.v. € 18,99 geheel gratis!