Bundel De NieuwepsalmberijmingDe steun van een vrienden- kring die elk jaar een be- scheiden steentje bijdraagt is onmisbaar voor ons.

Word daarom vriend van stichting Dicht bij de Bijbel en ontvang het boek 'Alleen Uw liefde laat mij leven' t.w.v. € 18,99 geheel gratis!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

De Dichters

Jan Pieter KuyperJan Pieter Kuijper (1973) is oprichter van Stichting Dicht bij de Bijbel en initiatiefnemer van De Nieuwe Psalmberijming. Naast het schrijven van berijmingen voor De Nieuwe Psalmberijming, dicht hij ook andere Bijbelliederen en Schriftberijmingen. In 2016 is één van zijn liederen opgenomen in de Opwekkingsbundel. In zijn dagelijks leven is hij werkzaam bij een internationaal opererend softwarebedrijf.

 

Arie MaaslandArie Maasland (1976) is neerlandicus. Hij was een aantal jaren werkzaam als vertaler, tekstschrijver en (eind)redacteur. Ook publiceerde hij diverse boeken en gedichtenbundels, onder andere de novelle ‘Zoektocht’ (2004). In 2014 won hij de wedstrijd Schriftberijming van het Reformatorisch Dagblad.

 

 

Adriaan Molenaar (1982) is sinds 2012 predikant van de Hervormde Gemeente te Poeldijk. Van jongs af heeft hij belangstelling voor woorden en muziek. Voor de gereformeerde theologische studentenvereniging 'Voetius' schreef hij twee jaargangen artikelen over kerkliederen.

 

 

Jan Boom (1972) is sinds 2013 predikant van de Hervormde Gemeente te 's Gravenmoer. In de jaren daarvoor was hij docent Klassieke Talen op diverse scholen en pastoraal medewerker in verschillende kerkelijke gemeenten. Hij studeerde Theologie in Utrecht en (voor een deel) Griekse en Latijnse Taal en Cultuur in Nijmegen. 

 

  

Arjen Vreugdenhil (1977) studeerde wiskunde en (voor een deel) Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Vrije Universiteit. Sinds 2013 volgt hij de predikantsopleiding aan het Mid-America Reformed Seminary. Van jongs af aan heeft hij zich altijd beziggehouden met kerkmuziek en kerklied, onder meer als kerkorganist.

 

 

Titia LindeboomTitia Lindeboom (1969) is werkzaam als tekstschrijver en vertaler. De laatste jaren heeft zij zich intensief beziggehouden met het leven en werk van de Duitse dichter Jochen Klepper. Dat heeft o.a. geresulteerd in de publicatie van een verkorte, Nederlandstalige uitgave van zijn dagboeken: Onder de schaduw van Uw vleugels (2015).

 

 

Bob Vuijk (1943) studeerde klassieke talen aBob Vuijkan de Rijksuniversiteit Leiden en schoolmuziek aan het Utrechts Conservatorium. Hij was docent in Amersfoort en verbonden aan de vooropleiding van de Theologische Universiteit te Kampen. Daar nam hij het initiatief tot het oprichten van een studentencantorij. Koorzang is al heel lang zijn passie; in zijn woonplaats Bunschoten is hij mede-initiatiefnemer en dirigent van vespervieringen. Daarnaast is hij werkzaam als vertaler voor diverse uitgeverijen.

Steun onze missie

Steun ons werk om de psalmen te herdichten in de taal van nu.

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

Psalm 37 toegevoegd

Lees meer »

Psalm 22 toegevoegd

Lees meer »

Psalm 35 toegevoegd

Lees meer »