Bundel De NieuwepsalmberijmingDe steun van een vrienden- kring die elk jaar een be- scheiden steentje bijdraagt is onmisbaar voor ons.

Word daarom vriend van stichting Dicht bij de Bijbel en ontvang het boek 'Alleen Uw liefde laat mij leven' t.w.v. € 18,99 geheel gratis!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Nieuws

Psalm 129 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 129 afgerond en toegevoegd op de website Hier wordt gesproken over het verschrikkelijke lijden van het volk Israël in het verleden. De HEER heeft echter de banden van de onderdrukker doorgesneden en daarmee Israël bevrijd. Lees meer »

Psalm 28 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 28 afgerond en toegevoegd op de website David is naar het heiligdom gegaan om te bidden en om van God een antwoord te krijgen op zijn klacht. Wanneer God tot hem spreekt, kan hij verder leven. Lees meer »

Psalm 48 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 48 afgerond en toegevoegd op de website In deze psalm dient de tastbaarheid van Sion als middel om het geloof van het volk in zijn God te versterken. Het aardse, tastbare en zichtbare, is een heenwijzing naar de goddelijke heerlijkheid en aanwezigheid. Lees meer »

Psalm 145 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 145 afgerond en toegevoegd op de website Deze feestelijke psalm heeft veel relaties met de eredienst die volgens Kronieken door David is ingesteld bij het heiligdom. David, die zelf koning was, vierde daarin Gods koningschap door diens machtige daden en majest... Lees meer »

Psalm 143 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 143 afgerond en toegevoegd op de website De bekentenis van constante schuld en de bede om vergeving vinden we ook in Ps.130:3, waar gevraagd wordt wie het zou overleven als JHWH de menselijke schuld ooit zou toerekenen. Lees meer »

Psalm 111 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 111 afgerond en toegevoegd op de website De boodschap van deze psalm kan worden samengevat met de woorden ‘Vrees God en houd zijn geboden’ (Pr.12:13), gemotiveerd door Gods grote daden in de geschiedenis. Lees meer »

Steun onze missie

Steun ons werk om de psalmen te herdichten in de taal van nu.

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

Psalm 129 toegevoegd

Lees meer »

Psalm 28 toegevoegd

Lees meer »

Psalm 48 toegevoegd

Lees meer »