Bundel De NieuwepsalmberijmingDe steun van een vrienden- kring die elk jaar een be- scheiden steentje bijdraagt is onmisbaar voor ons.

Word daarom vriend van stichting Dicht bij de Bijbel en ontvang het boek 'Alleen Uw liefde laat mij leven' t.w.v. € 18,99 geheel gratis!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Nieuws

Psalm 31 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 31 afgerond en toegevoegd op de website In deze psalm wisselen krachtige uitingen van Godsvertrouwen en smeekbeden om verlossing elkaar af. De opbouw van de psalm laat zien dat de psalmist zijn gebed bij herhaling bidt, voor hij verlossing ervaart. Lees meer »

Psalm 115 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 115 afgerond en toegevoegd op de website Mensen worden zeer snel getrokken tot het vereren van afgoden; dit is een thema dat steeds weer terugkeert in het OT. Het is goed om regelmatig na te gaan waar wij onze tijd en energie in steken: Lees meer »

Psalm 55 is toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 55 afgerond en toegevoegd op de website De dichter maakt met deze psalm duidelijk dat de hevige angst, ontstaan door toedoen van vijanden en verraders, bij God mag worden gebracht. Het past de rechtvaardige om de zaken die hij voor de voeten geworpen krijgt, v... Lees meer »

Psalm 99 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 99 afgerond en toegevoegd op de website Driemaal staat de zin ‘Heilig is Hij’ in deze psalm (vs.3,5,9). Het is opvallend dat deze uitroep bijna steeds samenvalt met de oproep Hem te ‘verhogen’. Lees meer »

Psalm 129 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 129 afgerond en toegevoegd op de website Hier wordt gesproken over het verschrikkelijke lijden van het volk Israël in het verleden. De HEER heeft echter de banden van de onderdrukker doorgesneden en daarmee Israël bevrijd. Lees meer »

Psalm 28 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 28 afgerond en toegevoegd op de website David is naar het heiligdom gegaan om te bidden en om van God een antwoord te krijgen op zijn klacht. Wanneer God tot hem spreekt, kan hij verder leven. Lees meer »

Steun onze missie

Steun ons werk om de psalmen te herdichten in de taal van nu.

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

Psalm 31 toegevoegd

Lees meer »

Psalm 115 toegevoegd

Lees meer »

Psalm 55 is toegevoegd

Lees meer »