Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

De Dichters

Jan Pieter Kuijper

Jan Pieter Kuijper

Jan Pieter Kuijper (1973) is oprichter van Stichting Dicht bij de Bijbel en initiatiefnemer van De Nieuwe Psalmberijming. Naast het schrijven van berijmingen voor De Nieuwe Psalmberijming, dicht hij ook andere Bijbelliederen en Schriftberijmingen. In 2016 is één van zijn liederen opgenomen in de Opwekkingsbundel.

Arie Maasland

Arie Maasland

Arie Maasland (1976) is neerlandicus. Hij was een aantal jaren werkzaam als vertaler, tekstschrijver en (eind)redacteur. Ook publiceerde hij diverse boeken en gedichtenbundels, onder andere de novelle ‘Zoektocht’ (2004). In 2014 won hij de wedstrijd Schriftberijming van het Reformatorisch Dagblad.

Adriaan Molenaar

Adriaan Molenaar

Adriaan Molenaar (1982) is sinds 2018 predikant van de Hervormde Gemeente te Woudrichem. Van jongs af heeft hij belangstelling voor woorden en muziek. Voor de gereformeerde theologische studentenvereniging 'Voetius' schreef hij twee jaargangen artikelen over kerkliederen.

Jan Boom

Jan Boom

Jan Boom (1972) is sinds 2013 predikant van de Hervormde Gemeente te 's Gravenmoer. In de jaren daarvoor was hij docent Klassieke Talen op diverse scholen en pastoraal medewerker in verschillende kerkelijke gemeenten. Hij studeerde Theologie in Utrecht en (voor een deel) Griekse en Latijnse Taal en Cultuur in Nijmegen. 

Arjen Vreugdenhil

Arjen Vreugdenhil

Arjen Vreugdenhil (1977) studeerde wiskunde en (voor een deel) Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Vrije Universiteit. Sinds 2013 volgt hij de predikantsopleiding aan het Mid-America Reformed Seminary. Van jongs af aan heeft hij zich altijd beziggehouden met kerkmuziek en kerklied, onder meer als kerkorganist.

Titia Lindeboom

Titia Lindeboom

Titia Lindeboom (1969) is werkzaam als tekstschrijver en vertaler. De laatste jaren heeft zij zich intensief beziggehouden met het leven en werk van de Duitse dichter Jochen Klepper. Dat heeft o.a. geresulteerd in de publicatie van een verkorte, Nederlandstalige uitgave van zijn dagboeken: Onder de schaduw van Uw vleugels (2015).

Bob Vuijk

Bob Vuijk

Bob Vuijk (1943) studeerde klassieke talen aan de Rijksuniversiteit Leiden en schoolmuziek aan het Utrechts Conservatorium. Hij was docent in Amersfoort en verbonden aan de vooropleiding van de Theologische Universiteit te Kampen. Daar nam hij het initiatief tot het oprichten van een studentencantorij. Koorzang is al heel lang zijn passie; in zijn woonplaats Bunschoten is hij mede-initiatiefnemer en dirigent van vespervieringen. Daarnaast is hij werkzaam als vertaler voor diverse uitgeverijen.

Steun onze missie

Steun ons werk om de psalmen te herdichten in de taal van nu.

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

Nieuwsbrief december 2019

Lees meer »

Nieuwsbrief november 2019

Lees meer »

29 september 2019: Dienst CGK Leeuwarden i.s.m. De Nieuw Psalmberijming

Lees meer »

Bundel De NieuwepsalmberijmingDe steun van een vrienden- kring die elk jaar een be- scheiden steentje bijdraagt is onmisbaar voor ons.

Word daarom vriend van stichting Dicht bij de Bijbel en ontvang het boek 'Alleen Uw liefde laat mij leven' t.w.v. € 18,99 geheel gratis!