Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

De Dichters

Jan Pieter Kuijper

Jan Pieter Kuijper

Jan Pieter Kuijper (1973) is oprichter van Stichting Dicht bij de Bijbel en initiatiefnemer van De Nieuwe Psalmberijming. Naast het schrijven van berijmingen voor De Nieuwe Psalmberijming, dicht hij ook andere Bijbelliederen en Schriftberijmingen. In 2016 is een van zijn liederen opgenomen in de Opwekkingsbundel.

Arie Maasland

Arie Maasland

Arie Maasland (1976) is neerlandicus en hbo-theoloog. Hij was een aantal jaren werkzaam als vertaler, (eind)redacteur en voorganger. Hij publiceerde diverse boeken en gedichtenbundels. In 2014 won hij de wedstrijd Schriftberijming van het Reformatorisch Dagblad. Hij is een ervaren organist/pianist en zangleider.

Adriaan Molenaar

Adriaan Molenaar

Adriaan Molenaar (1982) is predikant, sinds 2018 van de Hervormde Gemeente te Woudrichem. Van jongs af heeft hij belangstelling voor woorden en muziek. Voor de gereformeerde theologische studentenvereniging 'Voetius' schreef hij twee jaargangen artikelen over kerkliederen. Hij bespeelt orgel en piano en zong voorheen in het 'Vocaal Theologen Ensemble'.

Bob Vuijk

Bob Vuijk

Bob Vuijk (1943) studeerde klassieke talen aan de Rijksuniversiteit Leiden en schoolmuziek aan het Utrechts Conservatorium. Hij was docent in Amersfoort en verbonden aan de vooropleiding van de Theologische Universiteit te Kampen. Daar nam hij het initiatief tot het oprichten van een studentencantorij. Koorzang en -directie is al heel lang zijn passie; in zijn woonplaats Bunschoten is hij mede-initiatiefnemer van vespervieringen. Verder is hij werkzaam als vertaler voor diverse uitgeverijen.

Arjen Vreugdenhil

Arjen Vreugdenhil

Arjen Vreugdenhil (1977) is sinds 2019 predikant van de Eben-Ezer Canadian Reformed Church in Chatham in Ontario, Canada. Naast theologie (aan het Mid-America Reformed Seminary) studeerde hij wiskunde en klassieke talen; hij heeft ook jarenlang als docent gewerkt. Van jongs af aan heeft hij zich altijd beziggehouden met kerkmuziek en kerklied, onder meer als kerkorganist.

Titia Lindeboom

Titia Lindeboom

Titia Lindeboom (1969) is werkzaam als tekstschrijver en vertaler. Zij heeft zich o.a. intensief beziggehouden met het leven en werk van de Duitse dichter Jochen Klepper. Dat heeft geresulteerd in de publicatie van een verkorte, Nederlandstalige uitgave van zijn dagboeken: Onder de schaduw van Uw vleugels.

Jan Boom

Jan Boom

Jan Boom (1972) is sinds 2013 predikant van de Hervormde Gemeente te 's Gravenmoer. In de jaren daarvoor was hij docent Klassieke Talen op diverse scholen en pastoraal medewerker in verschillende kerkelijke gemeenten. Hij studeerde Theologie in Utrecht en (voor een deel) Griekse en Latijnse Taal en Cultuur in Nijmegen. 

Ria Borkent

Ria Borkent

Ria Borkent (1950) is een Nederlandse dichter. Zij schreef 'Wat hou ik van uw huis’ en andere Psalmen voor Nu. Ze publiceerde gedichten, vertaalde Bach-koralen, schreef kerkliedteksten voor o.a. het Liedboek en koorwerken als 'Het Lam dat ons doet leven’. Ze vertaalde Bachs Matthäus Passion, in de jaren '10 gezongen op TV en in het Concertgebouw Amsterdam, en een roman 'Huis aan de Handelskade', die in 2019 werd voorgelezen op NPO-radio.

 

René Barkema

René Barkema

René Barkema (1977) is predikant van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Amersfoort-Centrum. Daarvoor was hij werkzaam als docent klassieke talen en vertaler van boeken van o.m. John Piper en Tim Keller. Samen met David Heek schreef hij Levensliederen, een boekje met 25 hertalingen van Psalmen in Nederlands van nu (2014).

Steun onze missie

Steun ons met een eenmalige bijdrage,

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

Release: Psalm 8, uitgevoerd door Arie Maasland

Lees meer »

Save the date: 22 november 2024 - Psalmenavond DNP met Psalternatief

Lees meer »

Release: Psalm 84, uitgevoerd door Arie Maasland

Lees meer »