Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Gebruik in diensten

De teksten van De Nieuwe Psalmberijming zijn auteursrechtelijk beschermd. Voor gebruik in uw huiselijke kring zijn, mede gezien onze doelstelling, geen rechten verschuldigd. 

Wij willen u aanmoedigen De Nieuwe Psalmberijming binnen uw kerkelijke gemeenschap te zingen, uit te voeren, de teksten af te drukken en/of de liedteksten te projecteren. U dient dan echter wel een CCLi Licentie te hebben afgesloten. Voor meer informatie CCLi Benelux. Op de website van De Nieuwe Psalmberijming staat rechts naast elke psalm het CCLi nummer. Gebruik dit nummer bij uw rapportage aan CCLi.

De periodieke rapportage aan CCLi is een essentieel en verplicht onderdeel van uw licentiehouderschap en blijft altijd van toepassing, ook bij gebruik van beamersoftware waarvoor u onderhoud betaalt.

Uitgeverijen en organisaties kunnen voor (non)commercieel gebruik van de teksten een licentie aanvragen bij Small Stone Media.

Voor het gebruik van De Nieuwe Psalmberijming via Kerkomroep, Kerkdienstgemist of via de eigen website van uw gemeente, moet een aparte Buma Streaming Licentie via CCLi afgesloten worden.

Handige links:

Auteursrecht op liederen, hoe regel je het goed is een overzichtelijk en praktisch artikel op Liturgiewerkplaats.nl van Lydia Vroegindeweij. Zij is theoloog/musicoloog (PhD) en initiatiefnemer van de projecten Kerkliedwiki en Orgelkids. Zij is tevens voorzitter van de Stichting Kerkmuziek Netwerk. Als uitgever verzorgde zij jarenlang opleidingen voor de uitgeverijwereld, waaronder trainingen over auteursrecht.

- Licentiechecker van Christiaan Heidema is een handig hulpmiddel om antwoord te geven op de vraag welke licenties je als kerkelijke gemeente in elk geval nodig hebt om auteursrechtelijk materiaal legaal te mogen gebruiken.

Steun onze missie

Steun ons met een eenmalige bijdrage,

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

Release: Psalm 84, uitgevoerd door Arie Maasland

Lees meer »

Wat moet je met gewelddadige en depressieve teksten in de bijbelse psalmen?

Lees meer »

RD: Psalternatief biedt psalmen voor band: „Als we niets doen, zijn de NGK de psalmen binnen vijftig jaar kwijt”

Lees meer »