Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Nieuws

Release: Psalm 84, uitgevoerd door Arie Maasland

Geschreven op

Beluister de release van Psalm 84, uitgevoerd door Arie Maasland. Hieronder is de hele playlist van De Nieuwe Psalmberijming te beluisteren, allen... Lees meer »

Wat moet je met gewelddadige en depressieve teksten in de bijbelse psalmen?

Geschreven op

Door: Roeland Scherff - Bron: LinkedIn Wat moet je met gewelddadige en depressieve teksten in de bijbelse psalmen? Lees meer »

RD: Psalternatief biedt psalmen voor band: „Als we niets doen, zijn de NGK de psalmen binnen vijftig jaar kwijt”

Geschreven op

Waar de band het kerkorgel vervangt, verdwijnen de psalmen vaak uit de dienst. Jammer, vindt Roeland Scherff (34). Lees meer »

Psalternatief: een project voor psalm en band

Geschreven op

Psalternatief geeft handvatten om de Geneefse psalmen te begeleiden met een band. Roeland Scherff, de initiatiefnemer van Psalternatief, biedt op z... Lees meer »

Psalmenavond 9 februari 2024

Geschreven op

Psalternatief organiseert 9 februari een psalmenconcert in samenwerking met De Nieuwe Psalmberijming. Die avond zingen we psalmen uit DNP onder beg... Lees meer »

KerkBeamer: De meestgebruikte liedbundels in 2023

Geschreven op

Bron: KerkBeamer Zingen vormt een belangrijk onderdeel van kerkdiensten. Elke dienst bevat vaak één of meerdere liederen. I Lees meer »

Release: Psalm 103, uitgevoerd door Arie Maasland

Geschreven op

Beluister de release van Psalm 103, uitgevoerd door Arie Maasland. Hieronder is de hele playlist van De Nieuwe Psalmberijming te beluisteren, allen... Lees meer »

A new Dutch psalter: De Nieuwe Psalmberijming

Geschreven op

David Koyzis, werkzaam bij Global Scholars Canada en beheerder van de Facebookgroep Lovers of Metrical Psalmody, schreef op de website The Genevan... Lees meer »

Nieuwsbrief: DNP presentatie in uw gemeente, bundelpresentatie Psalternatief & ander nieuws

Geschreven op

Inmiddels zijn er diverse gemeenteavonden geweest waarin DNP voor het voetlicht is gebracht door verschillende sprekers. Lees meer »

Bundelpresentatie Psalternatief met DNP

Geschreven op

Vrijdagavond 9 februari is er in de Tituskapel in Amsterdam een avond rond de Geneefse psalmen. Psalternatief presenteert die avond de bladmuziek v... Lees meer »

Ook een DNP-presentatie in uw gemeente?

Geschreven op

Inmiddels zijn er diverse gemeenteavonden geweest waarin DNP voor het voetlicht is gebracht door verschillende sprekers. Lees meer »

Release: Psalm 122, uitgevoerd door Arie Maasland

Geschreven op

Beluister de release van Psalm 122, uitgevoerd door Arie Maasland. Hieronder is de hele playlist van De Nieuwe Psalmberijming te beluisteren, allen... Lees meer »

Release: Psalm 80, uitgevoerd door Arie Maasland

Geschreven op

Beluister de release van Psalm 80, uitgevoerd door Arie Maasland. Hieronder is de hele playlist van De Nieuwe Psalmberijming te beluisteren, allen... Lees meer »

Nieuwsbrief: Artikel in Nader Bekeken, Psalternatief & ander nieuws

Geschreven op

Lees het artikel in het blad 'Nader Bekeken', waarin een dichter van DNP aan de hand van Psalm 116 laat zien voor welke keuzes een berijmer kan kom... Lees meer »

Psalm 116 - Vertalen is verraden, berijmen is verkleinen

Geschreven op

Bron: Nader Bekeken - Liturgie | Jan Pieter Kuijper ‘Vertalen is verraden, berijmen is verkleinen.’ Deze woorden schreef een mededichter mij een ke... Lees meer »

Ds. W. Smouter: 'blij met De Nieuwe Psalmberijming'

Geschreven op

Ik zing graag eigentijdse liederen van evangelische snit. En tegelijk vul ik dat graag aan met de breedte en diepte van de psalmen. Lees meer »

De zekerheid uit de psalmen

Geschreven op

Bron: EO Nederland Zingt Nergens in de Bijbel komen God en mens zo dicht bij elkaar als in de Psalmen. Het boek is gevuld met woorden die God zoeke... Lees meer »

Release: Psalm 72, uitgevoerd door Arie Maasland

Geschreven op

Beluister de release van Psalm 72, uitgevoerd door Arie Maasland. Hieronder is de hele playlist van De Nieuwe Psalmberijming te beluisteren, allen... Lees meer »

Release: Psalm 136, uitgevoerd door Arie Maasland

Geschreven op

Beluister de release van Psalm 136, uitgevoerd door Arie Maasland. Hieronder is de hele playlist van De Nieuwe Psalmberijming te beluisteren, allen... Lees meer »

Nieuwsbrief: DNP op Nederland Zing Event & ander nieuws

Geschreven op

Mocht u interesse hebben in een gemeenteavond dan kunnen we die verzorgen voor u. Na een inleiding over DNP is een interactief programma mogelijk. Lees meer »

Open brief aan predikanten en kerkenraden

Geschreven op

Geachte predikant, kerkenraad, Kent u De Nieuwe Psalmberijming (DNP) al? DNP is een berijming van alle 150 psalmen, geschreven op de Geneefse melod... Lees meer »

DNP nu ook te vinden op depsalmen.nl en psalm.nl

Geschreven op

Om de vindbaarheid van De Nieuwe Psalmberijming nog meer te vergroten, hebben we twee extra domeinen in gebruik genomen die verwijzen naar www.deni... Lees meer »

Release: Psalm 116, uitgevoerd door Arie Maasland

Geschreven op

Beluister hieronder de release van Psalm 116, uitgevoerd door Arie Maasland. Daaronder is de hele playlist van De Nieuwe Psalmberijming te beluiste... Lees meer »

Nieuwsbrief april 2023: Recensie Theologia Reformata, auteursrecht op liederen & ander nieuws

Geschreven op

Recensie DNP in Theologia Reformata "Een van de uitgangspunten van deze nieuwe berijming van de psalmen op de Geneefse wijzen is het toegankelijke... Lees meer »

Liturgiewerkplaats: Auteursrecht op liederen, hoe regel je het goed

Geschreven op

Lydia Vroegindeweij | Bron: Liturgiewerkplaats De maker van een lied heeft rechten die gerespecteerd dienen te worden, zoals naamsvermelding en bet... Lees meer »

RD: Berijming 1773: vertrouwd, verouderd, toe aan aanvulling

Geschreven op

Jan Pieter Kuijper | Bron: Reformatorisch Dagblad | Beeld Sjaak Verboom "Ik roem in God; ik prijs ’t onfeilbaar woord, ik heb het zelf uit Zijnen m... Lees meer »

'Van den Belt: Als ik moet kiezen tussen de berijmingen, kies ik DNP'

Geschreven op

Bron: Theologia Reformata, maart 2023 Een van de uitgangspunten van deze nieuwe berijming van de psalmen op de Geneefse wijzen is het toegankelijke... Lees meer »

Update app van DNP & laatste nieuws

Geschreven op

Vandaag is de update beschikbaar gemaakt van de app van De Nieuwe Psalmberijming! In de nieuwste versie van de app kunt u de meest recente nieuwsbe... Lees meer »

Steeds meer kerken over op DNP

Geschreven op

Steeds meer gemeentes voeren formeel De Nieuwe Psalmberijming als liedbundel voor de gemeentezang. Onlangs voegde de Oosterkerk in Zoetermeer DNP a... Lees meer »

Nieuwsbrief februari 2023

Geschreven op

Stuur DNP-opnamen in Voor ons YouTube-kanaal zijn wij op zoek naar (geluids)opnames van De Nieuwe Psalmberijming. Zingt u in de kerk met samenzang,... Lees meer »

Nieuwsbrief november 2022

Geschreven op

Er is weer veel nieuws te melden deze maand: Een van de dichters van DNP schreef een nieuw kerstlied, we ontvingen e-mails van predikanten met erva... Lees meer »

Interview Groot Nieuws Radio n.a.v. app DNP

Geschreven op

Beluister hieronder het interview terug met Lukas Kramer van Groot Nieuws Radio en Jan Pieter Kuijper, dichter van De Nieuwe Psalmberijming over de... Lees meer »

Leven met God en de Bijbel - De Nieuwe Psalmberijming

Geschreven op

Berijmde psalmen | Door Heleen Visser Na meer dan tien jaar zing ik weer berijmde psalmen in de kerk. Al die jaren miste ik de berijmde psalmen en... Lees meer »

App DNP is klaar!

Geschreven op

We zijn blij u te kunnen melden dat de app van De Nieuwe Psalmberijming klaar is en beschikbaar is in de appstores! Lees meer »

Zingt uw gemeente uit DNP?

Geschreven op

Ruim een jaar geleden is de bundel van De Nieuwe Psalmberijming verschenen. We zijn benieuwd in welke kerkelijke gemeentes DNP ondertussen wordt ge... Lees meer »

Nieuwsbrief 1 oktober: App DNP nieuw design

Geschreven op

De testversie van de app van DNP heeft een gloednieuw design! Binnen enkele weken zal de app in de appstores beschikbaar gemaakt worden. Lees meer »

Dichter bij de psalmen: Concert Gelders Vocaal Ensemble met DNP

Geschreven op

Het Gelders Vocaal Ensemble geeft een concert rondom de psalmen in Apeldoorn op zaterdagavond 15 oktober 2022. Componisten als Sweelinck, Bach, Maw... Lees meer »

Nieuwsbrief juni 2022

Geschreven op

Ontwikkeling app DNP Goed nieuws: de app voor DNP is bijna klaar! We hebben de testversie al eerder beschikbaar gemaakt voor de vrienden van sticht... Lees meer »

Nieuwsbrief februari 2022

Geschreven op

Maand van de Bijbel Van 22 januari tot en met 22 februari 2022 is de derde editie van de Maand van de Bijbel. De Bijbel – het meest bekende en mees... Lees meer »

Maand van de Bijbel: Schoenen uit

Geschreven op

Bron: Theologie.nl | Door Titia Lindeboom Ik heb een slecht geheugen. Niet omdat ik achteloos aan de dingen voorbij leef, maar omdat ik lid ben van... Lees meer »

Maand van de Bijbel: Kort en krachtig

Geschreven op

Bron: Theologie.nl | Door Arjen Vreugdenhil In de afgelopen jaren is De Nieuwe Psalmberijming gegroeid van een kersverse website tot een compleet p... Lees meer »

Nieuwsbrief: Maand van de Bijbel | Zing een nieuw lied

Geschreven op

Lees hier de nieuwsbrief 3 februari 2022 over de Maand van de Bijbel met als thema 'Zing een nieuw lied', waarvoor De Nieuwe Psalmberijming een aan... Lees meer »

Maand van de Bijbel: De Bijbel zingen: een oude psalm nieuw

Geschreven op

Bron: Theologie.nl | Door Adriaan Molenaar De Bijbel is niet alleen een leesboek, maar ook een liederenboek. In het bijzonder de psalmen zijn vanou... Lees meer »

Maand van de Bijbel: Waar is mijn overhemd? Daar!

Geschreven op

Bron: Theologie.nl | Door Ria Bokent Aan De Nieuwe Psalmberijming mocht ik twee psalmen bijdragen in de slotfase van het proces, psalm 86 en 121. Lees meer »

Maand van de Bijbel: Een lied na krankzinnig gedoe

Geschreven op

Bron: Theologie.nl | Door Bob Vuijk Psalmen, duizenden jaren oud. Ze zijn sinds hun ontstaan gereciteerd, gelezen, gezongen, berijmd, herdicht, geï... Lees meer »

Ambtelijk Contact: De Nieuwe Psalmberijming (DNP)

Geschreven op

Door E.J. Jansen | Bron: Ambtelijk Contact november/december 2021 “Zeg mij wie uw vrienden zijn, en ik zal zeggen u wie u zelf bent.” U kent ongetw... Lees meer »

Nieuwsbrief oktober 2021

Geschreven op

Lees hier de nieuwsbrief van oktober 2021 Lees meer »

De Waarheidsvriend: Betekenisvol zingen

Geschreven op

Door: Ria Borkent | Bron: De Waarheidsvriend Van het psalmboek uit 1773 wordt de helft niet gezongen. De berijming ademt het Verlichtingsdenken uit... Lees meer »

De Wekker: Hert, hertje of toch hinde?

Geschreven op

Geerten Jan van Dijk | Bron: De Wekker 19 - 2021 Psalm 42 ligt hem na aan het hart. Als negentienjarige student Nederlands maakte Arie Maasland (19... Lees meer »

Nieuwsbrief augustus 2021

Geschreven op

Lees hier de nieuwsbrief van augustus 2021 Lees meer »

Steun onze missie

Steun ons met een eenmalige bijdrage,

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

Release: Psalm 84, uitgevoerd door Arie Maasland

Lees meer »

Wat moet je met gewelddadige en depressieve teksten in de bijbelse psalmen?

Lees meer »

RD: Psalternatief biedt psalmen voor band: „Als we niets doen, zijn de NGK de psalmen binnen vijftig jaar kwijt”

Lees meer »