Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Nieuws

Psalm 137 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 137 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming van Psalm 137 U kunt de melodie beluisteren v... Lees meer »

Psalm 120 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 120 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming van Psalm 120 U kunt de melodie beluisteren v... Lees meer »

Psalm 73 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 73 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming van Psalm 73 U kunt de melodie beluisteren via... Lees meer »

Psalm 72 en Psalm 75 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 72 en Psalm 75 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming van Psalm 72 Lees hier de berijmin... Lees meer »

Psalm 148 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 148 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-o... Lees meer »

Psalm 33 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 33 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-op... Lees meer »

Psalm 17 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 17 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-op... Lees meer »

Psalm 90 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 90 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-op... Lees meer »

Psalm 92 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 92 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-op... Lees meer »

Psalm 142 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 142 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-o... Lees meer »

Psalm 5 afgerond

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 5 afgerond. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Lees meer »

Psalm 25 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 25 afgerond. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Lees meer »

Gezinsgids: 'Taal veroudert en daarmee ook de berijming'

Geschreven op

Lees hier het artikel uit de Gezinsgids over De Nieuwe Psalmberijming Lees meer »

Psalm 150 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 150 afgerond. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Lees meer »

Psalm 67 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 67 afgerond. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Lees meer »

CIP: 'Ook de psalmdichters schreven in eigentijdse taal'

Geschreven op

"Wanneer we de psalmen zingen in de taal van nu, kunnen ze weer meer voor ons gaan leven. Ook de psalmdichters schreven hun liederen in de eigentij... Lees meer »

Psalm 80 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 80 afgerond. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Lees meer »

Psalm 2 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 2 afgerond. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Lees meer »

Psalm 6 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 6 afgerond. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Lees meer »

Psalm 141 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 141 afgerond. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Lees meer »

Psalm 133 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 133 afgerond. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Lees meer »

De Nieuwe Psalmberijming nu ook op Psalmboek.nl

Geschreven op

De afgeronde psalmen van De Nieuwe Psalmberijming staan nu ook op Psalmboek.nl. Op deze website kunt u tevens de psalmen vinden uit de diverse ande... Lees meer »

Psalm 29 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 29 afgerond. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Lees meer »

Interview door Groot Nieuws Radio

Geschreven op

Op maandag 5 januari is Jan Pieter Kuyper, initiatiefnemer van De Nieuwe Psalmberijming, geïnterviewd door Ronald Koops op Groot Nieuws Radio, in h... Lees meer »

Artikel De Wekker: 'Een nieuwe psalmberijming'

Geschreven op

Een nieuwe psalmberijming Een eigentijdse vertolking van de psalmen op de Geneefse melodieën DOOR J.P. KUYPER Het schrijven van Bijbelliederen en S... Lees meer »

Psalm 131 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 131 afgerond. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Lees meer »

Psalm 103 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 103 afgerond. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Lees meer »

EO Geloven: "De psalmen komen prachtig tot hun recht"

Geschreven op

Afgelopen week lanceerde de stichting Dicht bij de Bijbel de nieuwe website www.denieuwepsalmberijming.nl. Het doel is om te komen tot een berijmin... Lees meer »

Psalm 95 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 95 afgerond. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Lees meer »

Psalm 139 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 139 afgerond. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Lees meer »

Reformatorisch Dagblad: 'De psalmen in een nieuw taalkleed'

Geschreven op

De psalmen in een nieuw taalkleed RD Geloven | Jaco van der Knijff, 4 december 2014 Jan Pieter Kuyper. Beeld RD, Anton Dommerholt Hij groeide op me... Lees meer »

Interview op de Reformatorische Omroep

Geschreven op

Op maandag 1 december is Jan Pieter Kuyper, initiatiefnemer van De Nieuwe Psalmberijming, geïnterviewd door de Reformatorische Omroep. Lees meer »

De Nieuwe Psalmberijming op Refoweb

Geschreven op

Op de Christelijk-reformatorische jongerensite Refoweb is aandacht besteed aan De Nieuwe Psalmberijming. Lees hier het hele artikel. Lees meer »

Psalm 63 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 63 afgerond. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Lees meer »

Toevoeging audio-opnames bij de psalmen

Geschreven op

Bij alle afgeronde psalmen zijn nu audio-opnames geplaatst op de website, om eenvoudig de teksten op de bijbehorende melodie te kunnen zingen. Lees meer »

IKON Kerknieuws

Geschreven op

IKON Kerknieuws: "Nieuwe psalmberijming op Geneefse melodieën". Het IKON Kerknieuws besteedt aandacht aan De Nieuwe Psalmberijming. Lees meer »

Website De Nieuwe Psalmberijming online

Geschreven op

Alle afgeronde psalmen uit De Nieuwe Psalmberijming staan nu online op de nieuwe website. De website biedt een gebruiksvriendelijke zoekfunctie, zo... Lees meer »

Oprichting Stichting Dicht bij de Bijbel

Geschreven op

Op 5 november is de Stichting Dicht bij de Bijbel opgericht, De stichting beoogt de Bijbelse inzichten over God en mens op een aansprekende manier... Lees meer »

Arie Maasland winnaar RD prijsvraag met Psalm 4

Geschreven op

De eerste prijs van de prijsvraag 'Maak je eigen Schriftberijming' van het Reformatorisch Dagblad is gegaan naar Arie Maasland. Lees meer »

Dichters De Nieuwe Psalmberijming genomineerd

Geschreven op

Zowel Arie Maasland als Jan Pieter Kuyper (beide dichters van De Nieuwe Psalmberijming) zijn genomineerd voor de prijsvraag 'Maak je eigen Schriftb... Lees meer »

Steun onze missie

Steun ons met een eenmalige bijdrage,

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

Psalternatief: een project voor psalm en band

Lees meer »

Nieuwsbrief: Artikel in Nader Bekeken, Psalternatief & ander nieuws

Lees meer »

Psalm 116 - Vertalen is verraden, berijmen is verkleinen

Lees meer »