Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Nieuws

Nieuwsbrief april 2021

Geschreven op

Lees hier de nieuwsbrief van april 2021 Lees meer »

Te grote beloften – gedachten bij het berijmen van een psalm

Geschreven op

Auteur: Adriaan Molenaar | Thema: Geloofsverdieping De afgelopen jaren heb ik naast mijn predikantschap meegewerkt als dichter bij De Nieuwe Psalmberijming die op 16 maart is uitgekomen. Het berijmen van psalmen maakt dat je van heel dichtbij door zo’n psalm heenkruipt. D Lees meer »

Ds. Frederikus G. aan het Rot: Psalter21

Geschreven op

door Frederikus G. aan het Rot, gereformeerd predikant. De Nieuwe Psalmberijming is uit! Afgekort: DNP. In de zomer van het afgelopen jaar werd na veel herzieningen, aanpassingen en verbeteringen een definitieve versie vastgesteld. Lees meer »

Terugkijken presentatie bundel

Geschreven op

16 maart om 16.00 uur heeft de presentatie plaatsgevonden van de bundel van De Nieuwe Psalmberijming. Wanneer u de presentatie niet live mee hebt kunnen kijken, kunt u deze alsnog meebeleven (ca. 6 minuten). Zie de video hieronder: Lees meer »

RD: De Nieuwe Psalmberijming online gepresenteerd met Psalm 116

Geschreven op

Reformatorisch Dagblad | Kerk & Religie Met Psalm 116 vers 1 en 8 is dinsdagmiddag 16 maart De Nieuwe Psalmberijming (DNP) officieel gepresenteerd. „Ik hou van God, Hij heeft mijn stem gehoord”, zo zong een zangeres in de kapel van Hoog Soeren Psalm 116 vers 1 in de nieuwste berijming. En Lees meer »

Peter Sneep: 'De Nieuwe Psalmberijming: een bijbelvaste berijming'

Geschreven op

Vorige week bracht de postbode een brievenbuspakje waar ik al een tijdje naar had uitgekeken. In de enveloppe zat een boekje van 320 pagina’s: De Nieuwe Psalmberijming. Een kleine mijmering daarover. Ik hou veel van de Psalmen en ik hou ook van berijmde psalmen en ook van psalmberijmingen op de G... Lees meer »

Steun onze missie

Steun ons met een eenmalige bijdrage,

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

Nieuwsbrief juni 2022

Lees meer »

Steeds meer kerken over op DNP

Lees meer »

Nieuwsbrief februari 2022

Lees meer »