Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Nieuws

Nieuwsbrief stichting Dicht bij de Bijbel oktober 2016?

Geschreven op

Inhoud In deze nieuwsbrief o.a. een update van onze muzikanten. Er wordt hard gewerkt aan hedendaagse arrangementen, binnenkort wordt Psalm 51 gepu... Lees meer »

Psalm 30 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 30 afgerond en toegevoegd op de website Deze psalm bestaat uit een dankzegging en lofprijzing en een oproep aa... Lees meer »

Opinie in OnderWeg: Een psalmberijming voor de 21ste eeuw?

Geschreven op

OnderWeg is een tweewekelijks kerkelijk magazine voor gemeenteleden binnen de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK) en de Gereformeerde Kerken (vri... Lees meer »

Blad 'Confessioneel': De Nieuw(st)e Psalmberijming

Geschreven op

Deze week aandacht voor De Nieuwe Psalmberijming in het blad 'Confessioneel'. Lees meer »

Psalm 76 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 76 afgerond en toegevoegd op de website Deze tekst kan voor ons gevoel iets angstaanjagends hebben. Lees meer »

Psalm 69 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 69 afgerond en toegevoegd op de website We hebben in deze psalm te maken met een individuele klacht van een ge... Lees meer »

Conferentie over de psalmen

Geschreven op

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 november is er in Huissen een prachtige kans om zowel inhoudelijk als muzikaal met de psalmen in de weer te gaan. Lees meer »

Psalm 113 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 113 afgerond en toegevoegd op de website. De psalm verkondigt Gods majesteit en verhevenheid. Lees meer »

Psalm 16 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 16 afgerond en toegevoegd op de website. De dichter belijdt dat hij bij God hoort en rekent daarom op zijn bes... Lees meer »

Psalm 118 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 118 afgerond en toegevoegd op de website. De kern van de boodschap kan kort worden samengevat als in het eerst... Lees meer »

Psalm 109 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 109 afgerond en toegevoegd op de website. Veel christenen worden in eerste instantie in verlegenheid gebracht... Lees meer »

Psalm 12 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 12 afgerond en toegevoegd op de website. Deze psalm benoemt het probleem van oneerlijkheid. Lees meer »

Psalm 114 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 114 afgerond en toegevoegd op de website. Deze psalm bepaalt ons erbij, dat de HEER de God van Jakob is. Lees meer »

Psalm 13 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 13 afgerond en toegevoegd op de website. Ps.13 wordt wel beschouwd als een voorbeeldig Israëlitisch gebed: Lees meer »

Psalm 108 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 108 afgerond en toegevoegd op de website. Ps.108 kan als een profetische compositie na de terugkeer uit de bal... Lees meer »

Psalm 136 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 136 afgerond en toegevoegd op de website. Het is duidelijk dat dit levendige lied over Gods goedheid gaat. Lees meer »

Psalm 40 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 40 afgerond en toegevoegd op de website. Deze psalm toont een prachtig principe van het vertrouwen op God. Lees meer »

Psalm 140 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 140 afgerond en toegevoegd op de website. De doodswens voor de vijand kan hier erg hard klinken, maar we moete... Lees meer »

Psalm 98 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 98 afgerond en toegevoegd op de website. Ps.47:6 vertelt, vergelijkbaar met Ps.98, hoe God is opgevaren onder... Lees meer »

Psalm 89 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 89 afgerond en toegevoegd op de website. De kernboodschap van deze psalm ligt in de verzen 39-52 waarin de teg... Lees meer »

Psalm 91 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 91 afgerond en toegevoegd op de website. In deze psalm klinkt de oproep om met de psalmist de Here te belijden... Lees meer »

Psalm 110 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 110 afgerond en toegevoegd op de website. In de psalm komt naar voren dat de HERE een speciale relatie heeft m... Lees meer »

Beamsheets voor gebruik in diensten nu te downloaden

Geschreven op

Bij alle psalmen uit De Nieuwe Psalmberijming zijn nu de beamsheets toegevoegd op de website! U kunt deze downloaden naast de tekst van de betreffe... Lees meer »

Psalm 125 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 125 afgerond en toegevoegd op de website. Het is de HERE die voor zijn volk zorgt. Lees meer »

Website Gereformeerde Kerken vrijgemaakt over De Nieuwe Psalmberijming

Geschreven op

Lees hier het artikel over De Nieuwe Psalmberijming op de landelijke website van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt. Lees meer »

RD: 'Uit welke berijming zingen we zondag?'

Geschreven op

Gepubliceerd op: 31 maart 2016 in het Reformatorisch Dagblad | Tekst Jaco van der Knijff Psalmen in eigentijdse taal, een herziening van de berijmi... Lees meer »

Psalm 104 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 104 afgerond en toegevoegd op de website. De boodschap van Ps.104 was toen en nu vooral dat de hele schepping... Lees meer »

Psalm 68 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 68 afgerond en toegevoegd op de website. Deze psalm wordt door veel exegeten beschouwd als de meest gecomplice... Lees meer »

Psalm 46 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 46 afgerond en toegevoegd op de website. De psalm maakt duidelijk dat de dreiging, zowel op het gebied van nat... Lees meer »

Psalm 71 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 71 afgerond en toegevoegd op de website. In deze psalm blikt de hoorder in de levenswijze van een gelovige Isr... Lees meer »

Steun onze missie

Steun ons met een eenmalige bijdrage,

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

Update app van DNP & laatste nieuws

Lees meer »

Steeds meer kerken over op DNP

Lees meer »

Nieuwsbrief februari 2023

Lees meer »