Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Nieuws

Psalm 49 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 49 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming van Psalm 49 U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'. Lees meer »

De Nieuwe Psalmberijming in Uitdaging

Geschreven op

Zowel in de krant als op de website van Uitdaging wordt aandacht geschonken aan De Nieuwe Psalmberijming. Lees hier het hele artikel op de website van Uitdaging Lees meer »

Artikel De Nieuwe Psalmberijming in de Kerkklok

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming in de Kerkklok, een orgaan van de Classis Apeldoorn van de Christelijke Gereformeerde Kerken Lees meer »

Psalm 62 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 62 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming van Psalm 62 U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'. Lees meer »

Interview in Kerkblad voor het Noorden

Geschreven op

Een interview met Jan Pieter Kuyper, initiatiefnemer en dichter van De Nieuwe Psalmberijming in Kerkblad voor het Noorden, een orgaan voor de Christelijke Gereformeerde Kerken. Lees hier het hele artikel Lees meer »

CIP: Presentatie De Nieuwe Psalmberijming op 7 november

Geschreven op

CIP kondigt presentatie eerste bundel De Nieuwe Psalmberijming aan. Lees hier het artikel in CIP Lees meer »

Reformatorisch Dagblad: 'Stichting Dicht Bij de Bijbel presenteert psalmberijming'

Geschreven op

25-08-2015 13:03 | Redactie muziek Reformatorisch Dagblad | Stichting Dicht bij de Bijbel presenteert zaterdag 7 november een eerste bundel met dertig nieuwe berijmingen van bekende psalmen. De presentatie zal plaatsvinden in de Ebenhaëzerkerk te Apeldoorn en begint om 20.00 uur. Lees meer »

Persbericht "Nieuwe psalmberijmingen voor het voetlicht"

Geschreven op

Dicht bij de Bijbel presenteert op 7 november nieuwe bundel APELDOORN – Stichting Dicht Bij de Bijbel presenteert zaterdag 7 november een eerste bundel met dertig nieuwe berijmingen van bekende psalmen. De presentatie vindt plaats in de Ebenhaëzerkerk te Apeldoorn en begint om 20.00 uur. Ti Lees meer »

Psalm 79 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 79 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming van Psalm 79 U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'. Lees meer »

Psalm 84 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 84 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming van Psalm 84 U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'. Lees meer »

Psalm 128 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 128 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming van Psalm 128 U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'. Lees meer »

Najaarsbrochure Boekencentrum Zoetermeer - bundel De Nieuwe Psalmberijming

Geschreven op

Aankondiging uitgave bundel De Nieuwe Psalmberijming met 30 nieuw berijmde psalmen in de najaarsbrochure van Boekencentrum Zoetermeer. Ga naar het inschrijfformulier Lees meer »

Reformatorisch Dagblad: Boekencentrum Zoetermeer uitgever van De Nieuwe Psalmberijming

Geschreven op

Uitgeverij Boekencentrum gaat een bundel met dertig psalmen uit het project ”De Nieuwe Psalmberijming” uitgeven. De dichters die eraan meewerken, vonden elkaar deels bij de RD-wedstrijd rond Schriftberijmingen. Initiatiefnemer van het project is Jan Pieter Kuyper, die anderhalf jaar geleden de to... Lees meer »

Psalm 93 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 93 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming van Psalm 93 U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'. Lees meer »

Psalm 137 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 137 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming van Psalm 137 U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'. Lees meer »

Psalm 120 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 120 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming van Psalm 120 U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'. Lees meer »

Psalm 73 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 73 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming van Psalm 73 U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'. Lees meer »

Psalm 72 en Psalm 75 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 72 en Psalm 75 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming van Psalm 72 Lees hier de berijming van Psalm 75 U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Lees meer »

Psalm 148 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 148 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'. Lees meer »

Psalm 33 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 33 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'. Lees meer »

Psalm 17 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 17 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'. Lees meer »

Psalm 90 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 90 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'. Lees meer »

Psalm 92 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 92 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'. Lees meer »

Psalm 142 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 142 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'. Lees meer »

Psalm 5 afgerond

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 5 afgerond. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'. Lees meer »

Psalm 25 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 25 afgerond. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'. Lees meer »

Gezinsgids: 'Taal veroudert en daarmee ook de berijming'

Geschreven op

Lees hier het artikel uit de Gezinsgids over De Nieuwe Psalmberijming Lees meer »

Psalm 150 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 150 afgerond. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'. Lees meer »

Psalm 67 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 67 afgerond. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'. Lees meer »

CIP: 'Ook de psalmdichters schreven in eigentijdse taal'

Geschreven op

"Wanneer we de psalmen zingen in de taal van nu, kunnen ze weer meer voor ons gaan leven. Ook de psalmdichters schreven hun liederen in de eigentijdse taal van toen," zegt Jan Pieter Kuyper. Eind vorig jaar lanceerde de stichting 'Dicht bij de Bijbel' de nieuwe website www.denieuwepsalmberijming.... Lees meer »

Psalm 80 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 80 afgerond. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'. Lees meer »

Psalm 2 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 2 afgerond. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'. Lees meer »

Psalm 6 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 6 afgerond. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'. Lees meer »

Psalm 141 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 141 afgerond. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'. Lees meer »

Psalm 133 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 133 afgerond. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'. Lees meer »

De Nieuwe Psalmberijming nu ook op Psalmboek.nl

Geschreven op

De afgeronde psalmen van De Nieuwe Psalmberijming staan nu ook op Psalmboek.nl. Op deze website kunt u tevens de psalmen vinden uit de diverse andere berijmingen. De psalmen van De Nieuwe Psalmberijming worden aangegeven met de afkorting DNP. Lees meer »

Psalm 29 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 29 afgerond. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'. Lees meer »

Interview door Groot Nieuws Radio

Geschreven op

Op maandag 5 januari is Jan Pieter Kuyper, initiatiefnemer van De Nieuwe Psalmberijming, geïnterviewd door Ronald Koops op Groot Nieuws Radio, in het programma 'Avondeditie'. Luister hier de uitzending: Lees meer »

Artikel De Wekker: 'Een nieuwe psalmberijming'

Geschreven op

Een nieuwe psalmberijming Een eigentijdse vertolking van de psalmen op de Geneefse melodieën DOOR J.P. KUYPER Het schrijven van Bijbelliederen en Schriftberijmingen is voor mij al jaren een manier om te doorgronden wat de boodschap van een specifiek Bijbelgedeelte is. Lees meer »

Psalm 131 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 131 afgerond. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'. Lees meer »

Psalm 103 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 103 afgerond. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'. Lees meer »

EO Geloven: "De psalmen komen prachtig tot hun recht"

Geschreven op

Afgelopen week lanceerde de stichting Dicht bij de Bijbel de nieuwe website www.denieuwepsalmberijming.nl. Het doel is om te komen tot een berijming in eigentijdse taal, te zingen op de Geneefse melodieën. lees meer Lees meer »

Psalm 95 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 95 afgerond. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'. Lees meer »

Psalm 139 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 139 afgerond. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'. Lees meer »

Reformatorisch Dagblad: 'De psalmen in een nieuw taalkleed'

Geschreven op

De psalmen in een nieuw taalkleed RD Geloven | Jaco van der Knijff, 4 december 2014 Jan Pieter Kuyper. Beeld RD, Anton Dommerholt Hij groeide op met de berijming van 1773 en houdt van die psalmen. Toch denkt Jan Pieter Kuyper dat het belangrijk is dat de psalmen in een eigentijds taalkleed beschi... Lees meer »

Interview op de Reformatorische Omroep

Geschreven op

Op maandag 1 december is Jan Pieter Kuyper, initiatiefnemer van De Nieuwe Psalmberijming, geïnterviewd door de Reformatorische Omroep. Luister hier de uitzending: Lees meer »

De Nieuwe Psalmberijming op Refoweb

Geschreven op

Op de Christelijk-reformatorische jongerensite Refoweb is aandacht besteed aan De Nieuwe Psalmberijming. Lees hier het hele artikel. Lees meer »

Psalm 63 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 63 afgerond. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'. Lees meer »

Toevoeging audio-opnames bij de psalmen

Geschreven op

Bij alle afgeronde psalmen zijn nu audio-opnames geplaatst op de website, om eenvoudig de teksten op de bijbehorende melodie te kunnen zingen. De psalmen zijn gespeeld door Dick Sanderman (via PCorgel.nl). Zie als voorbeeld de Psalm 149, een psalm met een prachtige melodie en een aansprekend ritme. Lees meer »

IKON Kerknieuws

Geschreven op

IKON Kerknieuws: "Nieuwe psalmberijming op Geneefse melodieën". Het IKON Kerknieuws besteedt aandacht aan De Nieuwe Psalmberijming. Lees hier het hele artikel. Lees meer »

Steun onze missie

Steun ons met een eenmalige bijdrage,

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

Release: Psalm 8, uitgevoerd door Arie Maasland

Lees meer »

Save the date: 22 november 2024 - Psalmenavond DNP met Psalternatief

Lees meer »

Release: Psalm 84, uitgevoerd door Arie Maasland

Lees meer »