Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Nieuws

Psalm 135 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 135 afgerond en toegevoegd op de website Deze psalm gaat over het dienen van JHWH alleen. De psalmist overziet de godsdienstige pluraliteit en ‘globalisatie’ van zijn tijd en de uitdagingen die dit stelt voor de trouw van Israël aan één God die bovendien onzic... Lees meer »

Psalm 88 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 88 afgerond en toegevoegd op de website Als psalmen zich richten op het leven in zijn totaliteit, vertelt Psalm 88 op krachtig toon iets heel belangrijks over het leven: niet elk levensverhaal loopt goed af. Maar zoals Job geeft de schrijver het gebed niet op. Lees meer »

Psalm 64 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 64 afgerond en toegevoegd op de website In deze psalm worden mensen genoemd die door intriges en complotten rechtvaardigen naar het leven staan. Zij communiceren niet rechtstreeks, maar via slinkse wegen richten zij hun aanvallen op iemand. Lees meer »

Psalm 34 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 34 afgerond en toegevoegd op de website Dit lied, dat een combinatie vormt van getuigenis en onderwijzing, bezingt de verlossing die de HEER geeft wanneer zij die leven uit ontzag voor Hem, in nood verkeren. Lees meer »

Psalm 132 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 132 afgerond en toegevoegd op de website In dit lied wordt duidelijk gemaakt dat er een voortdurende belofte geldt voor de nakomelingen van David: zij zullen in Sion het koningschap erven. Daarbij geldt de gedrevenheid van David om een ‘rustplaats’ voor de HEE... Lees meer »

Werk in uitvoering: De Nieuwe Psalmberijming

Geschreven op

Leids Kerkblad, 29e jaargang, nummer 5, mei 2019 | Door Adriaan Molenaar De Psalmen blijven boeien! De afgelopen tien jaar is dat wel gebleken uit het verschijnen van verschillende nieuwe Psalmversies zoals ‘Psalmen voor Nu’ en ‘The Psalm Project’. Blijkba Lees meer »

Steun onze missie

Steun ons werk om de psalmen te herdichten in de taal van nu.

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

Nieuwsbrief september 2020

Lees meer »

Schatgraven in de psalmen

Lees meer »

Interview Family7

Lees meer »

Bundel De NieuwepsalmberijmingDe steun van een vrienden- kring die elk jaar een be- scheiden steentje bijdraagt is onmisbaar voor ons.

Word daarom vriend van stichting Dicht bij de Bijbel en ontvang het boek 'Alleen Uw liefde laat mij leven' t.w.v. € 18,99 geheel gratis!