Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Psalm 32 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 32 afgerond en toegevoegd op de website.

De psalm bezingt de rijke zegen die een mens ervaart wanneer hij vergeving van zonden ontvangt. Deze boodschap gaat hand in hand met een aansporing zonden die men begaan heeft, niet heimelijk weg te stoppen en stil te houden, maar deze eerlijk en oprecht aan God te belijden. De psalm getuigt ervan dat de HERE iemand die – zelfs al is het na lang wachten – met zo’n houding tot Hem komt, genadig aanneemt en vergeving schenkt, terwijl iemand die zijn zonde probeert te verdoezelen, onder kwellingen te lijden heeft (vgl. Spr.28:13). Zo verkondigt het lied niet alleen een boodschap over de mens, maar ook over God, die in deze psalm naar voren treedt als een genadig en barmhartig God, die zonden vergeeft (vgl. Ex.34:6-7). (bron: Studiebijbel)

Lees hier de berijming van Psalm 32

U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'.

◀  Naar het overzicht

Steun onze missie

Steun ons werk om de psalmen te herdichten in de taal van nu.

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

Nieuwsbrief september 2020

Lees meer »

Schatgraven in de psalmen

Lees meer »

Interview Family7

Lees meer »

Bundel De NieuwepsalmberijmingDe steun van een vrienden- kring die elk jaar een be- scheiden steentje bijdraagt is onmisbaar voor ons.

Word daarom vriend van stichting Dicht bij de Bijbel en ontvang het boek 'Alleen Uw liefde laat mij leven' t.w.v. € 18,99 geheel gratis!