Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Presentatie bundel

DNP is een nieuwe, eigentijdse berijming van alle 150 psalmen. Met deze nieuwe verwoording voorziet DNP in een grote behoefte in de kerken. De psalmen zijn het meer dan waard om gezongen te blijven worden!
Naast de negen dichters verleenden (andere) dichters, theologen, neerlandici en musici hun medewerking als meelezer en revisor. 

De Nieuwe Psalmberijming is een initiatief van Stichting Dicht bij de Bijbel. De auteurs zijn: Jan Pieter Kuijper, Arie Maasland, Adriaan Molenaar, Bob Vuijk, Arjen Vreugdenhil, Titia Lindeboom, Jan Boom, Ria Borkent en René Barkema.


Bekijk hieronder de online presentatie van de bundel van De Nieuwe Psalmberijming op 16 maart 2021.

Uitzending EO Nederland Zingt Dichtbij

In het dorp Westzaan ontstaat bij Jan Pieter Kuijper al jong de liefde voor psalmen. Jaren later berijmt hij, naar aanleiding van een wedstrijd in de krant, zelf zijn eerste psalm. Het blijft niet bij een psalm. In maart 2020 brengt Jan Pieter samen met andere dichters en betrokkenen De Nieuwe Psalmberijming uit. Jurjen ten Brinke ontmoet Jan Pieter in Westzaan. Ze gaan in gesprek over het berijmen van psalmen, maar ook over de rol die psalmen Jan Pieters leven spelen. Ook is er samenzang en klinken er psalmen in diverse berijmingen, waaronder De Nieuwe Psalmberijming.

Nederland Zingt Dichtbij


Bestel hier de bundel

Steun onze missie

Steun ons met een eenmalige bijdrage,

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

Nieuwsbrief: Artikel in Nader Bekeken, Psalternatief & ander nieuws

Lees meer »

Psalm 116 - Vertalen is verraden, berijmen is verkleinen

Lees meer »

Psalternatief: een project voor psalm en band

Lees meer »