Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Nieuws

Psalm 136 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 136 afgerond en toegevoegd op de website. Het is duidelijk dat dit levendige lied over Gods goedheid gaat. Lees meer »

Psalm 40 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 40 afgerond en toegevoegd op de website. Deze psalm toont een prachtig principe van het vertrouwen op God. Lees meer »

Psalm 140 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 140 afgerond en toegevoegd op de website. De doodswens voor de vijand kan hier erg hard klinken, maar we moete... Lees meer »

Psalm 98 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 98 afgerond en toegevoegd op de website. Ps.47:6 vertelt, vergelijkbaar met Ps.98, hoe God is opgevaren onder... Lees meer »

Psalm 89 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 89 afgerond en toegevoegd op de website. De kernboodschap van deze psalm ligt in de verzen 39-52 waarin de teg... Lees meer »

Psalm 91 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 91 afgerond en toegevoegd op de website. In deze psalm klinkt de oproep om met de psalmist de Here te belijden... Lees meer »

Psalm 110 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 110 afgerond en toegevoegd op de website. In de psalm komt naar voren dat de HERE een speciale relatie heeft m... Lees meer »

Beamsheets voor gebruik in diensten nu te downloaden

Geschreven op

Bij alle psalmen uit De Nieuwe Psalmberijming zijn nu de beamsheets toegevoegd op de website! U kunt deze downloaden naast de tekst van de betreffe... Lees meer »

Psalm 125 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 125 afgerond en toegevoegd op de website. Het is de HERE die voor zijn volk zorgt. Lees meer »

Website Gereformeerde Kerken vrijgemaakt over De Nieuwe Psalmberijming

Geschreven op

Lees hier het artikel over De Nieuwe Psalmberijming op de landelijke website van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt. Lees meer »

RD: 'Uit welke berijming zingen we zondag?'

Geschreven op

Gepubliceerd op: 31 maart 2016 in het Reformatorisch Dagblad | Tekst Jaco van der Knijff Psalmen in eigentijdse taal, een herziening van de berijmi... Lees meer »

Psalm 104 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 104 afgerond en toegevoegd op de website. De boodschap van Ps.104 was toen en nu vooral dat de hele schepping... Lees meer »

Psalm 68 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 68 afgerond en toegevoegd op de website. Deze psalm wordt door veel exegeten beschouwd als de meest gecomplice... Lees meer »

Psalm 46 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 46 afgerond en toegevoegd op de website. De psalm maakt duidelijk dat de dreiging, zowel op het gebied van nat... Lees meer »

Psalm 71 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 71 afgerond en toegevoegd op de website. In deze psalm blikt de hoorder in de levenswijze van een gelovige Isr... Lees meer »

Psalm 32 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 32 afgerond en toegevoegd op de website. De psalm bezingt de rijke zegen die een mens ervaart wanneer hij verg... Lees meer »

Psalm 107 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 107 afgerond en toegevoegd op de website. Het centrale thema van Ps.107 is Gods trouw in de vervulling van zij... Lees meer »

Psalm 77 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 77 afgerond en toegevoegd op de website. Veel klaagzangen hebben een opbouw van nood en ellende naar bevrijding. Lees meer »

Christelijk Weekblad: De psalmen zijn onze geestelijke apotheek

Geschreven op

Psalmen zijn wat inhoud betreft onverwoestbaar, maar de meeste berijmingen hanteren op zijn zachts gezegd een wat verouderd taalgebruik. Lees meer »

Psalm 124 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 124 afgerond en toegevoegd op de website. Het volk belijdt dat de Here de hulp gaf die het nodig had. Lees meer »

Psalm 74 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 74 afgerond en toegevoegd op de website. Een centraal thema in dit lied is het langdurige karakter van de onde... Lees meer »

Psalm 146 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 146 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming van Psalm 146 U kunt de melodie beluisteren v... Lees meer »

Psalm 36 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 36 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming van Psalm 36 U kunt de melodie beluisteren via... Lees meer »

Psalm 14 en Psalm 53 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 14 en Psalm 53 afgerond en toegevoegd op de website. Deze psalmen zijn bijna identiek. Lees meer »

Psalm 61 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 61 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming van Psalm 61 U kunt de melodie beluisteren via... Lees meer »

ND: Zing een vrolijk lied voor Hem

Geschreven op

Bestaande en geliefde psalmberijmingen hebben voor mensen een grote gevoelswaarde beeld anp / Rick Nederstigt 06 november 2015, 03: Lees meer »

Interview Reformatorische Omroep

Geschreven op

Beluister hieronder het interview met Arie Maasland en Jan Pieter Kuyper, uitgezonden door de Reformatorische Omroep op 5 november 2015 in het prog... Lees meer »

Dagblad Trouw: Vijf vragen

Geschreven op

Bron: Dagblad Trouw, 5 november 2015 | Redactie religie & filosofie Vijf vragen Jan Pieter Kuyper (42) uit Apeldoorn werkt met enkele anderen aan e... Lees meer »

EO: De Nieuwe Psalmberijming: Oude wijn in nieuwe zakken

Geschreven op

Beluister hieronder het interview met Arie Maasland en Jan Pieter Kuyper, uitgezonden door de EO via NPO Radio 5 op 5 november 2015 in het programm... Lees meer »

Apeldoorns Stadsblad

Geschreven op

Artikel Apeldoorns Stadsblad van 4 november 2015 over De Nieuwe Psalmberijming Lees meer »

Psalm 45 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 45 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming van Psalm 45 U kunt de melodie beluisteren via... Lees meer »

EO Visie: 'Oude psalmen verrassend actueel'

Geschreven op

In EO Visie deze week aandacht voor De Nieuwe Psalmberijming en de presentatie van de eerste bundel op 7 november 2015. Lees meer »

Interview RTV Apeldoorn

Geschreven op

Beluister hieronder het interview met ds. Peter Roosendaal, voorzitter van stichting Dicht bij de Bijbel, over De Nieuwe Psalmberijming, uitgezonde... Lees meer »

Recensie bundel De Nieuwe Psalmberijming

Geschreven op

Publicist Frits Tromp schrijft naar aanleiding van het verschijnen van de bundel met 30 nieuw berijmde psalmen van De Nieuwe Psalmberijming het vol... Lees meer »

Psalm 78 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 78 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming van Psalm 78 U kunt de melodie beluisteren via... Lees meer »

IKON Kerknieuws: Stichting Dicht Bij de Bijbel presenteert nieuwe psalmberijmingen

Geschreven op

IKON Kerknieuws: Stichting Dicht Bij de Bijbel presenteert nieuwe psalmberijmingen. Lees hier het hele artikel Lees meer »

Psalm 49 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 49 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming van Psalm 49 U kunt de melodie beluisteren via... Lees meer »

De Nieuwe Psalmberijming in Uitdaging

Geschreven op

Zowel in de krant als op de website van Uitdaging wordt aandacht geschonken aan De Nieuwe Psalmberijming. Lees hier het hele artikel op de website... Lees meer »

Artikel De Nieuwe Psalmberijming in de Kerkklok

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming in de Kerkklok, een orgaan van de Classis Apeldoorn van de Christelijke Gereformeerde Kerken Lees meer »

Psalm 62 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 62 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming van Psalm 62 U kunt de melodie beluisteren via... Lees meer »

Interview in Kerkblad voor het Noorden

Geschreven op

Een interview met Jan Pieter Kuyper, initiatiefnemer en dichter van De Nieuwe Psalmberijming in Kerkblad voor het Noorden, een orgaan voor de Chris... Lees meer »

CIP: Presentatie De Nieuwe Psalmberijming op 7 november

Geschreven op

CIP kondigt presentatie eerste bundel De Nieuwe Psalmberijming aan. Lees hier het artikel in CIP Lees meer »

Reformatorisch Dagblad: 'Stichting Dicht Bij de Bijbel presenteert psalmberijming'

Geschreven op

25-08-2015 13:03 | Redactie muziek Reformatorisch Dagblad | Stichting Dicht bij de Bijbel presenteert zaterdag 7 november een eerste bundel met der... Lees meer »

Persbericht "Nieuwe psalmberijmingen voor het voetlicht"

Geschreven op

Dicht bij de Bijbel presenteert op 7 november nieuwe bundel APELDOORN – Stichting Dicht Bij de Bijbel presenteert zaterdag 7 november een eerste bu... Lees meer »

Psalm 79 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 79 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming van Psalm 79 U kunt de melodie beluisteren via... Lees meer »

Psalm 84 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 84 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming van Psalm 84 U kunt de melodie beluisteren via... Lees meer »

Psalm 128 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 128 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming van Psalm 128 U kunt de melodie beluisteren v... Lees meer »

Najaarsbrochure Boekencentrum Zoetermeer - bundel De Nieuwe Psalmberijming

Geschreven op

Aankondiging uitgave bundel De Nieuwe Psalmberijming met 30 nieuw berijmde psalmen in de najaarsbrochure van Boekencentrum Zoetermeer. Lees meer »

Reformatorisch Dagblad: Boekencentrum Zoetermeer uitgever van De Nieuwe Psalmberijming

Geschreven op

Uitgeverij Boekencentrum gaat een bundel met dertig psalmen uit het project ”De Nieuwe Psalmberijming” uitgeven. De Lees meer »

Psalm 93 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 93 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming van Psalm 93 U kunt de melodie beluisteren via... Lees meer »

Steun onze missie

Steun ons met een eenmalige bijdrage,

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

Psalternatief: een project voor psalm en band

Lees meer »

Nieuwsbrief: Artikel in Nader Bekeken, Psalternatief & ander nieuws

Lees meer »

Psalm 116 - Vertalen is verraden, berijmen is verkleinen

Lees meer »