Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Nieuws

Theodorus Avinck: Wees dankbaar voor een nieuwe berijming

Geschreven op

Reformatorisch Dagblad | Jaco van der Knijff | 11 mei 2018 Kun je van jongeren vragen de psalmen in een bijna 250 jaar oude berijming te zingen? Lees meer »

Psalm 96 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 96 afgerond en toegevoegd op de website Gezien de beperkte omvang en status van het volk Israël lijkt het onui... Lees meer »

De volgende tien verzen van Psalm 119 staan online

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft de volgende tien verzen van Psalm 119 toegevoegd op de website Psalm 119 heeft als opvallende eigenschap dat er telk... Lees meer »

Psalm 112 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 112 afgerond en toegevoegd op de website De boodschap van deze psalm is dat de man die de HEER vreest, gezegen... Lees meer »

Psalm 52 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 52 afgerond en toegevoegd op de website De dichter maakt in deze psalm duidelijk dat verraad en het vertrouwen... Lees meer »

Psalm 31 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 31 afgerond en toegevoegd op de website In deze psalm wisselen krachtige uitingen van Godsvertrouwen en smeekb... Lees meer »

Psalm 115 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 115 afgerond en toegevoegd op de website Mensen worden zeer snel getrokken tot het vereren van afgoden; dit is... Lees meer »

Psalm 55 is toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 55 afgerond en toegevoegd op de website De dichter maakt met deze psalm duidelijk dat de hevige angst, ontstaa... Lees meer »

Psalm 99 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 99 afgerond en toegevoegd op de website Driemaal staat de zin ‘Heilig is Hij’ in deze psalm (vs.3,5,9). Het Lees meer »

Psalm 129 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 129 afgerond en toegevoegd op de website Hier wordt gesproken over het verschrikkelijke lijden van het volk Is... Lees meer »

Psalm 28 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 28 afgerond en toegevoegd op de website David is naar het heiligdom gegaan om te bidden en om van God een antw... Lees meer »

Psalm 48 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 48 afgerond en toegevoegd op de website In deze psalm dient de tastbaarheid van Sion als middel om het geloof... Lees meer »

Psalm 145 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 145 afgerond en toegevoegd op de website Deze feestelijke psalm heeft veel relaties met de eredienst die volge... Lees meer »

Psalm 143 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 143 afgerond en toegevoegd op de website De bekentenis van constante schuld en de bede om vergeving vinden we... Lees meer »

Psalm 111 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 111 afgerond en toegevoegd op de website De boodschap van deze psalm kan worden samengevat met de woorden ‘Vre... Lees meer »

Psalm 20 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 20 afgerond en toegevoegd op de website Het volk doet voorbede voor de koning, die een veldslag tegemoet gaat. Lees meer »

Psalm 105 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 105 afgerond en toegevoegd op de website Psalm 105 benadrukt de trouw van de HEER aan zijn verbond met Israël,... Lees meer »

Psalm 70 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 70 afgerond en toegevoegd op de website We hebben hier te maken met een gebed in nood, dat uitsluitend bestaat... Lees meer »

Psalm 106 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 106 afgerond en toegevoegd op de website Psalm 106 geeft het voorbeeld van schuld belijden na ontrouw en zonde. Lees meer »

Psalm 10 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 10 afgerond en toegevoegd op de website Psalm 9 en Psalm 10 vormen een eenheid. Lees meer »

De eerste tien verzen van Psalm 119 staan online

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft de eerste tien verzen Psalm 119 toegevoegd op de website Psalm 119 heeft als opvallende eigenschap dat er telkens ac... Lees meer »

Psalm 24 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 24 afgerond en toegevoegd op de website God is de rechtmatige Schepper en Eigenaar van de aarde; dat moet ook... Lees meer »

Psalm 97 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 97 afgerond en toegevoegd op de website Het feit dat JHWH regeert is slecht nieuws voor de dominante politieke... Lees meer »

Psalm 9 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 9 afgerond en toegevoegd op de website Het karakter van Psalm 9 is onderwerp van discussie. Lees meer »

Psalm 11 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 11 afgerond en toegevoegd op de website Het lijkt alsof de rechtvaardige moet vluchten of ten onder gaan, maar... Lees meer »

Psalm 58 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 58 afgerond en toegevoegd op de website De psalmist neemt veel onrecht waar in deze wereld en herleidt dit tot... Lees meer »

Psalm 39 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 39 afgerond en toegevoegd op de website Volgens het boek Prediker is er een tijd om te zwijgen en een tijd om... Lees meer »

Psalm 147 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 147 afgerond en toegevoegd op de website De lof voor de Heer is de uitgangspositie, maar krijgt in de psalm ee... Lees meer »

Psalm 65 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 65 afgerond en toegevoegd op de website Deze psalm accentueert het grote belang van het heiligdom in Sion, de... Lees meer »

Psalm 54 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 54 afgerond en toegevoegd op de website De centrale boodschap van de psalm is nauw verbonden met de naam van G... Lees meer »

Steun onze missie

Steun ons met een eenmalige bijdrage,

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

Update app van DNP & laatste nieuws

Lees meer »

Steeds meer kerken over op DNP

Lees meer »

Nieuwsbrief februari 2023

Lees meer »