Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Nieuws

Psalm 50 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 50 afgerond en toegevoegd op de website Het gaat in de psalm om de hartsgesteldheid waarmee God gediend wordt. Offers zijn wel nodig, maar als de offers niet gepaard gaan met een overtuiging van dank en lof, stellen ze niets voor. Lees meer »

RD: De Nieuwe Psalmberijming nadert haar voltooiing

Geschreven op

Reformatorisch Dagblad | Redactie muziek | 20 juni 2019 De Nieuwe Psalmberijming (DNP) nadert haar voltooiing. Nog vijf psalmen moeten (deels) worden berijmd. Daarna volgt een revisieronde. Dat blijkt uit de laatste nieuwsbrief van de stichting Dicht bij de Bijbel, de initiatiefnemer van het proj... Lees meer »

Psalm 102 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 102 afgerond en toegevoegd op de website Een vast geloof in Gods werkzaamheid in het menselijk leven dwingt de schrijver tot de pijnlijke conclusie dat zijn dodelijke ziekte door JHWH zelf veroorzaakt is (vs.24). Lees meer »

Psalm 18 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 18 afgerond en toegevoegd op de website David beschrijft Gods handelen met hemzelf. Wat de HEER in zijn leven heeft gedaan, zegt ook iets over wie hij zelf is. De macht van de HEER wordt vergeleken met de machten die David bedreigen. Lees meer »

Psalm 83 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 83 afgerond en toegevoegd op de website Het is opvallend in deze psalm dat de zaak van de Israëlieten samenvalt met die van God. Een aanval van de vijanden op Israël is ook een aanval op God zelf. E Lees meer »

Psalm 66 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 66 afgerond en toegevoegd op de website In deze tekst wordt de grootheid van God bezongen aan de hand van zijn daden in de geschiedenis. Die daden, als uitingen van het verbond, vormen het vaste fundament voor het oudtestamentische geloof. Lees meer »

Steun onze missie

Steun ons werk om de psalmen te herdichten in de taal van nu.

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

Nieuwsbrief september 2020

Lees meer »

Schatgraven in de psalmen

Lees meer »

Interview Family7

Lees meer »

Bundel De NieuwepsalmberijmingDe steun van een vrienden- kring die elk jaar een be- scheiden steentje bijdraagt is onmisbaar voor ons.

Word daarom vriend van stichting Dicht bij de Bijbel en ontvang het boek 'Alleen Uw liefde laat mij leven' t.w.v. € 18,99 geheel gratis!