Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Nieuws

Artikel De Wekker: 'Een nieuwe psalmberijming'

Geschreven op

Een nieuwe psalmberijming Een eigentijdse vertolking van de psalmen op de Geneefse melodieën DOOR J.P. KUYPER Het schrijven van Bijbelliederen en S... Lees meer »

Psalm 131 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 131 afgerond. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Lees meer »

Psalm 103 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 103 afgerond. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Lees meer »

EO Geloven: "De psalmen komen prachtig tot hun recht"

Geschreven op

Afgelopen week lanceerde de stichting Dicht bij de Bijbel de nieuwe website www.denieuwepsalmberijming.nl. Het doel is om te komen tot een berijmin... Lees meer »

Psalm 95 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 95 afgerond. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Lees meer »

Psalm 139 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 139 afgerond. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Lees meer »

Reformatorisch Dagblad: 'De psalmen in een nieuw taalkleed'

Geschreven op

De psalmen in een nieuw taalkleed RD Geloven | Jaco van der Knijff, 4 december 2014 Jan Pieter Kuyper. Beeld RD, Anton Dommerholt Hij groeide op me... Lees meer »

Interview op de Reformatorische Omroep

Geschreven op

Op maandag 1 december is Jan Pieter Kuyper, initiatiefnemer van De Nieuwe Psalmberijming, geïnterviewd door de Reformatorische Omroep. Lees meer »

De Nieuwe Psalmberijming op Refoweb

Geschreven op

Op de Christelijk-reformatorische jongerensite Refoweb is aandacht besteed aan De Nieuwe Psalmberijming. Lees hier het hele artikel. Lees meer »

Psalm 63 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 63 afgerond. Lees hier de berijming. U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Lees meer »

Toevoeging audio-opnames bij de psalmen

Geschreven op

Bij alle afgeronde psalmen zijn nu audio-opnames geplaatst op de website, om eenvoudig de teksten op de bijbehorende melodie te kunnen zingen. Lees meer »

IKON Kerknieuws

Geschreven op

IKON Kerknieuws: "Nieuwe psalmberijming op Geneefse melodieën". Het IKON Kerknieuws besteedt aandacht aan De Nieuwe Psalmberijming. Lees meer »

Website De Nieuwe Psalmberijming online

Geschreven op

Alle afgeronde psalmen uit De Nieuwe Psalmberijming staan nu online op de nieuwe website. De website biedt een gebruiksvriendelijke zoekfunctie, zo... Lees meer »

Oprichting Stichting Dicht bij de Bijbel

Geschreven op

Op 5 november is de Stichting Dicht bij de Bijbel opgericht, De stichting beoogt de Bijbelse inzichten over God en mens op een aansprekende manier... Lees meer »

Arie Maasland winnaar RD prijsvraag met Psalm 4

Geschreven op

De eerste prijs van de prijsvraag 'Maak je eigen Schriftberijming' van het Reformatorisch Dagblad is gegaan naar Arie Maasland. Lees meer »

Dichters De Nieuwe Psalmberijming genomineerd

Geschreven op

Zowel Arie Maasland als Jan Pieter Kuyper (beide dichters van De Nieuwe Psalmberijming) zijn genomineerd voor de prijsvraag 'Maak je eigen Schriftb... Lees meer »

Steun onze missie

Steun ons met een eenmalige bijdrage,

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

Update app van DNP & laatste nieuws

Lees meer »

Steeds meer kerken over op DNP

Lees meer »

Nieuwsbrief februari 2023

Lees meer »