Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Psalm 118 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 118 afgerond en toegevoegd op de website.

De kern van de boodschap kan kort worden samengevat als in het eerste en het laatste vers: ‘Prijs de HEER (iedereen! vs.2-4) want zijn verbondstrouw is eeuwig!’ De opdracht die eerst aan Israël gegeven werd, geldt nu ook voor ons als christenen. Verder beschrijft de psalm op welke manier Gods verbondstrouw in de praktijk uitwerkt en de dichter gebruikt hiervoor tal van stijlfiguren en metaforen. Wanneer wij dus God willen prijzen, mogen we daarbij onze creativiteit gebruiken.
De psalm spreekt in het bijzonder van een vorst of koning die een eigen verantwoordelijkheid heeft ten opzichte van zijn volk. Ook bij ons hebben leiders dat. Het is daarbij van belang het vertrouwen niet zozeer op andere mensen als op God te stellen (vs.6-9).
Ook wij mogen van God verwachten dat Hij wonderen bewerkt (vs.23). Daarbij is de meest wonderlijke van al Gods daden, de komst van de Messias, waarvan de contouren al te herkennen zijn in dit lied. (bron: Studiebijbel).

Lees hier de berijming van Psalm 118

U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'.

◀  Naar het overzicht

Steun onze missie

Steun ons met een eenmalige bijdrage,

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

Release: Psalm 8, uitgevoerd door Arie Maasland

Lees meer »

Save the date: 22 november 2024 - Psalmenavond DNP met Psalternatief

Lees meer »

Release: Psalm 84, uitgevoerd door Arie Maasland

Lees meer »