Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Nieuws

Psalm 32 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 32 afgerond en toegevoegd op de website. De psalm bezingt de rijke zegen die een mens ervaart wanneer hij verg... Lees meer »

Psalm 107 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 107 afgerond en toegevoegd op de website. Het centrale thema van Ps.107 is Gods trouw in de vervulling van zij... Lees meer »

Psalm 77 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 77 afgerond en toegevoegd op de website. Veel klaagzangen hebben een opbouw van nood en ellende naar bevrijding. Lees meer »

Christelijk Weekblad: De psalmen zijn onze geestelijke apotheek

Geschreven op

Psalmen zijn wat inhoud betreft onverwoestbaar, maar de meeste berijmingen hanteren op zijn zachts gezegd een wat verouderd taalgebruik. Lees meer »

Psalm 124 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 124 afgerond en toegevoegd op de website. Het volk belijdt dat de Here de hulp gaf die het nodig had. Lees meer »

Psalm 74 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 74 afgerond en toegevoegd op de website. Een centraal thema in dit lied is het langdurige karakter van de onde... Lees meer »

Psalm 146 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 146 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming van Psalm 146 U kunt de melodie beluisteren v... Lees meer »

Psalm 36 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 36 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming van Psalm 36 U kunt de melodie beluisteren via... Lees meer »

Psalm 14 en Psalm 53 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 14 en Psalm 53 afgerond en toegevoegd op de website. Deze psalmen zijn bijna identiek. Lees meer »

Psalm 61 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 61 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming van Psalm 61 U kunt de melodie beluisteren via... Lees meer »

ND: Zing een vrolijk lied voor Hem

Geschreven op

Bestaande en geliefde psalmberijmingen hebben voor mensen een grote gevoelswaarde beeld anp / Rick Nederstigt 06 november 2015, 03: Lees meer »

Interview Reformatorische Omroep

Geschreven op

Beluister hieronder het interview met Arie Maasland en Jan Pieter Kuyper, uitgezonden door de Reformatorische Omroep op 5 november 2015 in het prog... Lees meer »

Dagblad Trouw: Vijf vragen

Geschreven op

Bron: Dagblad Trouw, 5 november 2015 | Redactie religie & filosofie Vijf vragen Jan Pieter Kuyper (42) uit Apeldoorn werkt met enkele anderen aan e... Lees meer »

EO: De Nieuwe Psalmberijming: Oude wijn in nieuwe zakken

Geschreven op

Beluister hieronder het interview met Arie Maasland en Jan Pieter Kuyper, uitgezonden door de EO via NPO Radio 5 op 5 november 2015 in het programm... Lees meer »

Apeldoorns Stadsblad

Geschreven op

Artikel Apeldoorns Stadsblad van 4 november 2015 over De Nieuwe Psalmberijming Lees meer »

Psalm 45 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 45 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming van Psalm 45 U kunt de melodie beluisteren via... Lees meer »

EO Visie: 'Oude psalmen verrassend actueel'

Geschreven op

In EO Visie deze week aandacht voor De Nieuwe Psalmberijming en de presentatie van de eerste bundel op 7 november 2015. Lees meer »

Interview RTV Apeldoorn

Geschreven op

Beluister hieronder het interview met ds. Peter Roosendaal, voorzitter van stichting Dicht bij de Bijbel, over De Nieuwe Psalmberijming, uitgezonde... Lees meer »

Recensie bundel De Nieuwe Psalmberijming

Geschreven op

Publicist Frits Tromp schrijft naar aanleiding van het verschijnen van de bundel met 30 nieuw berijmde psalmen van De Nieuwe Psalmberijming het vol... Lees meer »

Psalm 78 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 78 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming van Psalm 78 U kunt de melodie beluisteren via... Lees meer »

IKON Kerknieuws: Stichting Dicht Bij de Bijbel presenteert nieuwe psalmberijmingen

Geschreven op

IKON Kerknieuws: Stichting Dicht Bij de Bijbel presenteert nieuwe psalmberijmingen. Lees hier het hele artikel Lees meer »

Psalm 49 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 49 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming van Psalm 49 U kunt de melodie beluisteren via... Lees meer »

De Nieuwe Psalmberijming in Uitdaging

Geschreven op

Zowel in de krant als op de website van Uitdaging wordt aandacht geschonken aan De Nieuwe Psalmberijming. Lees hier het hele artikel op de website... Lees meer »

Artikel De Nieuwe Psalmberijming in de Kerkklok

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming in de Kerkklok, een orgaan van de Classis Apeldoorn van de Christelijke Gereformeerde Kerken Lees meer »

Psalm 62 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 62 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming van Psalm 62 U kunt de melodie beluisteren via... Lees meer »

Interview in Kerkblad voor het Noorden

Geschreven op

Een interview met Jan Pieter Kuyper, initiatiefnemer en dichter van De Nieuwe Psalmberijming in Kerkblad voor het Noorden, een orgaan voor de Chris... Lees meer »

CIP: Presentatie De Nieuwe Psalmberijming op 7 november

Geschreven op

CIP kondigt presentatie eerste bundel De Nieuwe Psalmberijming aan. Lees hier het artikel in CIP Lees meer »

Reformatorisch Dagblad: 'Stichting Dicht Bij de Bijbel presenteert psalmberijming'

Geschreven op

25-08-2015 13:03 | Redactie muziek Reformatorisch Dagblad | Stichting Dicht bij de Bijbel presenteert zaterdag 7 november een eerste bundel met der... Lees meer »

Persbericht "Nieuwe psalmberijmingen voor het voetlicht"

Geschreven op

Dicht bij de Bijbel presenteert op 7 november nieuwe bundel APELDOORN – Stichting Dicht Bij de Bijbel presenteert zaterdag 7 november een eerste bu... Lees meer »

Psalm 79 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 79 afgerond en toegevoegd op de website. Lees hier de berijming van Psalm 79 U kunt de melodie beluisteren via... Lees meer »

Steun onze missie

Steun ons met een eenmalige bijdrage,

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

Update app van DNP & laatste nieuws

Lees meer »

Steeds meer kerken over op DNP

Lees meer »

Nieuwsbrief februari 2023

Lees meer »