Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Nieuws

Peter Sneep: 'De Nieuwe Psalmberijming: een bijbelvaste berijming'

Geschreven op

Vorige week bracht de postbode een brievenbuspakje waar ik al een tijdje naar had uitgekeken. In de enveloppe zat een boekje van 320 pagina’s: De Nieuwe Psalmberijming. Een kleine mijmering daarover. Ik hou veel van de Psalmen en ik hou ook van berijmde psalmen en ook van psalmberijmingen op de G... Lees meer »

Kijk live mee met de presentatie van de bundel op 16 maart om 16.00 uur

Geschreven op

Wij zijn dankbaar voor de vele aanmeldingen voor de online presentatie van de bundel van De Nieuwe Psalmberijming. Hebt u zich nog niet aangemeld? Dit kan nog! Lees hier de nieuwsbrief van 15 maart 2021 >> Lees meer »

Nieuwe Psalmberijming wil brug slaan tussen de generaties

Geschreven op

De Bunschoter | door Abram Muijs Zeven jaar is gewerkt aan De Nieuwe Psalmberijming (DNP). Deze bundel bevat een berijming die én eigentijds is én dicht bij de Bijbeltekst blijft. De Nieuwe Psalmberijming is een initiatief van de stichting Dicht bij de Bijbel. P Lees meer »

Aanmelden presentatie bundel DNP

Geschreven op

Op 16 maart presenteert stichting Dichtbij de Bijbel haar bundel. Na zeven jaar is de berijming van alle 150 psalmen voltooid. Er is nu een psalmbundel in eigentijdse taal op de bekende Geneefse melodieën. De presentatie van de bundel vindt digitaal plaats op dinsdag 16 maart 2021 om 16.00 uur op... Lees meer »

Bundel DNP verschijnt 16 maart 2021

Geschreven op

Eindelijk is het zover: de datum van verschijning van de bundel van De Nieuwe Psalmberijming is bekend! Vanaf 16 maart 2021 ligt de bundel, uitgegeven door KokBoekencentrum, in de boekhandels. De aangekondigde presentatieavond gevuld met samenzang en muziek die gepland stond voor 20 maart kan hel... Lees meer »

Nieuwsbrief oktober 2020

Geschreven op

In onze vorige nieuwsbrief hebt u kunnen lezen dat wij samen met KokBoekencentrum zijn gestart met het traject om de bundel van De Nieuwe Psalmberijming uit te geven. Inmiddels is bekend dat wij de bundel aan u mogen presenteren op zaterdag 20 maart 2021. Lees hier de hele nieuwsbrief van oktober. Lees meer »

Steun onze missie

Steun ons met een eenmalige bijdrage,

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

Dichter bij de psalmen: Concert Gelders Vocaal Ensemble met DNP

Lees meer »

Nieuwsbrief juni 2022

Lees meer »

Steeds meer kerken over op DNP

Lees meer »