Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Psalm 12 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 12 afgerond en toegevoegd op de website.

Deze psalm benoemt het probleem van oneerlijkheid. David ziet steeds minder mensen die te vertrouwen zijn. Onder de mensen lijken list en manipulatie met woorden de kop op te steken. De ‘zonden van de tong’ zijn volop aanwezig (Jak.3:1-12).
De wijze waarop David God aanroept, doet denken aan Elia’s wanhoop in 1Kon.19:14. Er lijken geen mensen meer te zijn die niet manipuleren. Het bijzondere van deze psalm is dat God direct antwoordt. De zwakke en verdrukte gaan Hem aan het hart en daarom zal Hij in actie komen en hen redden. Tegenover alle leugen en bedrog verklaart David dat het woord van God zuiver en zonder bijbedoeling is. Wat God zegt, zal Hij ook doen. Daarom weet David dat de mensen die wel trouw blijven, beschermd zullen worden door de HEER. De situatie die zo beschreven wordt, doet denken aan een kudde die wordt bewaakt door een herder, terwijl er buiten gevaar heerst. Het gevaar wordt nog niet weggenomen, maar ook in de huidige situatie zal God bescherming bieden. Paulus stelt later: ‘Als God vóór ons is, wie zal tegen ons zijn?’ (Rom.8:31). (bron: Studiebijbel).

Lees hier de berijming van Psalm 12

U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'.

◀  Naar het overzicht

Steun onze missie

Steun ons met een eenmalige bijdrage,

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

Release: Psalm 84, uitgevoerd door Arie Maasland

Lees meer »

Wat moet je met gewelddadige en depressieve teksten in de bijbelse psalmen?

Lees meer »

RD: Psalternatief biedt psalmen voor band: „Als we niets doen, zijn de NGK de psalmen binnen vijftig jaar kwijt”

Lees meer »