Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Psalm 98 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 98 afgerond en toegevoegd op de website.

Ps.47:6 vertelt, vergelijkbaar met Ps.98, hoe God is opgevaren onder gejuich en onder het geschal van de sjofar, het Hebreeuwse woord voor ‘ramshoorn’. Dit instrument geeft een geluid dat met de komst van God op Sinai geassocieerd wordt (Ex.19:16,19), ook in latere herinneringen (Joël2:1; Sef.1:14-16; Zach.9:14). De aanbidding in de tempel moet een luid en enthousiast gebeuren zijn geweest (vgl. 2Kr.29:25-30; Ezra3:10-13 en het latere getuigenis in het pseudepigrafische geschrift 1Esdr.5:59-66). Wat echter opvalt, is dat de aanbidding in één land versterkt wordt en op een wereldwijd niveau wordt getild. Dit perspectief was voor de psalmist nog geen realiteit, maar in de profetische teksten wordt die toekomst wel aangekondigd.15
De christelijke gemeente gebruikt deze psalm onder andere met Kerst, want sinds de komst van Christus wordt Gods verlossing van de mensheid inderdaad overal ter wereld verkondigd. (bron: Studiebijbel)

Lees hier de berijming van Psalm 98

U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'.

◀  Naar het overzicht

Steun onze missie

Steun ons met een eenmalige bijdrage,

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

Release: Psalm 8, uitgevoerd door Arie Maasland

Lees meer »

Save the date: 22 november 2024 - Psalmenavond DNP met Psalternatief

Lees meer »

Release: Psalm 84, uitgevoerd door Arie Maasland

Lees meer »