Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Reformatorisch Dagblad: 'Stichting Dicht Bij de Bijbel presenteert psalmberijming'

Geschreven op

25-08-2015 13:03 | Redactie muziek Reformatorisch Dagblad | 

Stichting Dicht bij de Bijbel presenteert zaterdag 7 november een eerste bundel met dertig nieuwe berijmingen van bekende psalmen.

Beeld RD, Anton DommerholtDe presentatie zal plaatsvinden in de Ebenhaëzerkerk te Apeldoorn en begint om 20.00 uur.

Tijdens de avond wordt het werk van De Nieuwe Psalmberijming in diverse muziekstijlen ten gehore gebracht. Muzikale medewerking verleent het combo van De Nieuwe Psalmberijming en de TUA-cantorij onder leiding van Wouter Beinema. Ook is er veel ruimte voor samenzang uit De Nieuwe Psalmberijming. Organisten zijn Arjan Versluis en Chiel Jan van Hofwegen.

De Nieuwe Psalmberijming is een initiatief van de stichting Dicht bij de Bijbel. Deze stichting wil de inhoud van de Bijbel op een aansprekende manier toegankelijk maken door eigentijdse Schriftberijmingen te verspreiden. In de loop van 2014 is de stichting begonnen met De Nieuwe Psalmberijming. Inmiddels zijn er circa 60 psalmen afgerond, die op de website van de stichting te vinden zijn.

De toegang is gratis; er is een collecte ten bate van de stichting.

◀  Naar het overzicht

Steun onze missie

Steun ons werk om de psalmen te herdichten in de taal van nu.

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

Nieuwsbrief oktober 2020

Lees meer »

Nieuwsbrief september 2020

Lees meer »

Schatgraven in de psalmen

Lees meer »

Bundel De NieuwepsalmberijmingDe steun van een vrienden- kring die elk jaar een be- scheiden steentje bijdraagt is onmisbaar voor ons.

Word daarom vriend van stichting Dicht bij de Bijbel en ontvang het boek 'Alleen Uw liefde laat mij leven' t.w.v. € 18,99 geheel gratis!