Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Christelijk Weekblad: Psalmen in nieuwe taal

Geschreven op

Bron: CW Nieuws- en opinieblad voor gelovig Nederland | website www.cw-opinie.nl | tekst Ineke Evink, beeld Adriaan Molenaar

Psalmen zijn onmisbaar, daarom zijn ze opnieuw berijmd. Hoeveel liederen er ook jaarlijks bijkomen - al dan niet vertaald uit het Engels - en hoezeer de bundel Opwekking ook uitdijdt tot ongekende proporties, het alleroudste liederenboek van de kerk blijft recht overeind staan. Psalmen zijn onverslijtbaar.

Liederen uit Opwekking en andere bundels worden steeds populairder. Maar de waardering voor de psalmen stijgt ook weer. Ze zijn alleen zo lastig te zingen in de kerk, met dat ouderwetse taalgebruik. Dat vindt ds. Adriaan Molenaar uit Woudrichem ook. Sinds vijf jaar is hij samen met zes anderen bezig met een heel nieuwe psalmberijming.

Lees hier het hele artikel (pdf)

◀  Naar het overzicht

Steun onze missie

Steun ons werk om de psalmen te herdichten in de taal van nu.

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

Nieuwsbrief september 2020

Lees meer »

Schatgraven in de psalmen

Lees meer »

Interview Family7

Lees meer »

Bundel De NieuwepsalmberijmingDe steun van een vrienden- kring die elk jaar een be- scheiden steentje bijdraagt is onmisbaar voor ons.

Word daarom vriend van stichting Dicht bij de Bijbel en ontvang het boek 'Alleen Uw liefde laat mij leven' t.w.v. € 18,99 geheel gratis!