Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Psalm 135 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 135 afgerond en toegevoegd op de website

Deze psalm gaat over het dienen van JHWH alleen. De psalmist overziet de godsdienstige pluraliteit en ‘globalisatie’ van zijn tijd en de uitdagingen die dit stelt voor de trouw van Israël aan één God die bovendien onzichtbaar is. Hij gaat kort in op JHWH’s triomf over de natuur (vs.5-7) en over het machtige Egypte en de Kanaänitische vorsten (vs.8-11), waarna hij op typerende wijze de goden van de buurvolken ontmaskert als onecht en machteloos (vs.15-18) en oproept JHWH als ware God te erkennen (vs.17-21). Zo wil de psalmist het land, het volk, het heiligdom en het verbond bij elkaar houden, al neemt de druk daarop toe. De lofprijzing is niet vanzelfsprekend en het is van belang elkaar daartoe aan te sporen. Het verschil in rang en stand komt op de achtergrond als God eenparig geprezen wordt. (bron: Studiebijbel).

Lees hier de berijming van Psalm 135

◀  Naar het overzicht

Steun onze missie

Steun ons werk om de psalmen te herdichten in de taal van nu.

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

Nieuwsbrief oktober 2020

Lees meer »

Nieuwsbrief september 2020

Lees meer »

Schatgraven in de psalmen

Lees meer »

Bundel De NieuwepsalmberijmingDe steun van een vrienden- kring die elk jaar een be- scheiden steentje bijdraagt is onmisbaar voor ons.

Word daarom vriend van stichting Dicht bij de Bijbel en ontvang het boek 'Alleen Uw liefde laat mij leven' t.w.v. € 18,99 geheel gratis!