Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Psalm 147 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 147 afgerond en toegevoegd op de website

De lof voor de Heer is de uitgangspositie, maar krijgt in de psalm een uitgebreide onderbouwing. Daarin staat hulp van de God voor Jeruzalem centraal. Hij voorziet in herstel en wederopbouw van de stad, Hij voorziet in het levensonderhoud van hen die op Hem hopen en hun vertrouwen op Hem stellen, en Hij voorziet in bescherming zodat de toekomst van zijn volk gewaarborgd is. De verwijzingen naar Gods handelen in de schepping onderstrepen deze centrale gedachten. Hij die de controle over de kosmos heeft, zich bekommert om het vee en zelfs om onreine dieren, en de weersomstandigheden beheerst, is betrokken op het volk Israël. Deze Heer verlangt dat Hij gediend wordt. (bron: Studiebijbel).

Lees hier de berijming van Psalm 147

U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'.

◀  Naar het overzicht

Steun onze missie

Steun ons werk om de psalmen te herdichten in de taal van nu.

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

Interview Family7

Lees meer »

Interview Groot Nieuws Radio

Lees meer »

RD: De Nieuwe Psalmberijming: eigentijdse taal, maar niet populair of plat

Lees meer »

Bundel De NieuwepsalmberijmingDe steun van een vrienden- kring die elk jaar een be- scheiden steentje bijdraagt is onmisbaar voor ons.

Word daarom vriend van stichting Dicht bij de Bijbel en ontvang het boek 'Alleen Uw liefde laat mij leven' t.w.v. € 18,99 geheel gratis!