Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Psalm 24 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 24 afgerond en toegevoegd op de website

God is de rechtmatige Schepper en Eigenaar van de aarde; dat moet ook ons gedrag ten opzichte van de schepping en de medeschepselen bepalen. Hier gaat het echter vooral over de relatie tot God. De mens heeft de mogelijkheid de HEER te benaderen, maar alleen in een gelovige gesteldheid en een gehoorzame houding. Hoezeer het belangrijk is vertrouwelijk met God om te gaan (Ps.23), we kunnen niet zonder respect tot Hem naderen. Hij is heilig en verdient de gepaste eerbied. Toch wil Hij benaderd en aangesproken worden door ons, zijn schepselen.
De HEER is ook de God van de (hemelse) strijdkrachten. Niet wij voeren zijn oorlog, maar God doet dat, en Hij is de opperbevelhebber. Bemoedigend is dat de uitkomst van de strijd niet van ons afhangt, maar door God al als overwinning verzekerd is. Wel dienen we ervoor te waken Gods naam te misbruiken voor onze eigen doeleinden. In de geestelijke strijd zoals Ef.6:10-20 die beschrijft, dragen we niet onze eigen uitrusting, maar ‘de wapenrusting van God’ en hanteren we ‘het zwaard van de Geest’, d.w.z. het Woord van God.
In de christelijke kerk is de psalm messiaans opgevat, in typologische zin: evenals Psalm 47 wordt deze psalm betrokken op de hemelvaart van Christus. Na zijn strijd op aarde ontving Hij de ereplaats aan de rechterhand van de Vader. De christelijke gemeente ziet uit naar zijn terugkomst, vol glorie en heerlijkheid (Op.19-22). (bron: Studiebijbel).

Lees hier de berijming van Psalm 24

◀  Naar het overzicht

Steun onze missie

Steun ons met een eenmalige bijdrage,

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

Release: Psalm 8, uitgevoerd door Arie Maasland

Lees meer »

Save the date: 22 november 2024 - Psalmenavond DNP met Psalternatief

Lees meer »

Release: Psalm 84, uitgevoerd door Arie Maasland

Lees meer »