Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Psalm 30 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 30 afgerond en toegevoegd op de website

Deze psalm bestaat uit een dankzegging en lofprijzing en een oproep aan de gemeenschap daarin te delen. De lofprijzingen worden ondersteund door een persoonlijk getuigenis, waarin de psalmist in het openbaar kenbaar maakt hoe de HEER in zijn persoonlijke situatie verlossend is opgetreden, tot bemoediging van heel de gemeenschap. Het is alsof de psalmist zegt: ‘God is wie Hij zegt dat Hij is, want ik heb het zelf ervaren’.
Het getuigenis van de psalmist bevat tevens een waarschuwing, zij het wat meer indirect. Het laat zien hoe een leven in voorspoed en gezondheid kan leiden tot een vorm van onbezorgdheid, waarin het besef van afhankelijkheid van de HEER naar de achtergrond verdwijnt (vgl. Deut.8:10-18). Dit is een gevaar dat ook in onze westerse cultuur met zijn over het algemeen hoge welvaartsniveau niet denkbeeldig is. Het slot van de psalm, waarin de psalmist zijn voornemen bezingt de HEER blijvend te loven, mag ook latere gelovigen aanzetten tot een blijvende houding van dankbaarheid en lofprijzing. (bron: Studiebijbel).

Lees hier de berijming van Psalm 30

U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'.

◀  Naar het overzicht

Steun onze missie

Steun ons werk om de psalmen te herdichten in de taal van nu.

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

Nieuwsbrief oktober 2020

Lees meer »

Nieuwsbrief september 2020

Lees meer »

Schatgraven in de psalmen

Lees meer »

Bundel De NieuwepsalmberijmingDe steun van een vrienden- kring die elk jaar een be- scheiden steentje bijdraagt is onmisbaar voor ons.

Word daarom vriend van stichting Dicht bij de Bijbel en ontvang het boek 'Alleen Uw liefde laat mij leven' t.w.v. € 18,99 geheel gratis!