Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Psalm 54 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 54 afgerond en toegevoegd op de website

De centrale boodschap van de psalm is nauw verbonden met de naam van God. Zowel aan het begin als aan het einde wordt daarnaar verwezen (zie vs.3,8). Die naam drukt aanwezigheid uit. Hij is er bij, hoezeer Hij soms afwezig lijkt en hoe groot de problemen van zijn dienaren ook zijn. Hij zal trouw zijn aan die naam en ingrijpen in de situatie van hen die aan Hem zijn toegewijd. Natuurlijk is zijn aanwezigheid geen garantie voor een leven zonder lijden of tegenslag. Ellende, op welk vlak dan ook, moet niet worden gezien als bewijs voor zijn afwezigheid. Er zijn wel mensen die buiten God rekenen, hun eigen koers kiezen, maar zij komen op den duur bedrogen uit. God blijft actief betrokken en neemt het, vroeg of laat, voor zijn kinderen op. (bron: Studiebijbel).

Lees hier de berijming van Psalm 54

U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'.

◀  Naar het overzicht

Steun onze missie

Steun ons werk om de psalmen te herdichten in de taal van nu.

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

Nieuwsbrief oktober 2020

Lees meer »

Nieuwsbrief september 2020

Lees meer »

Schatgraven in de psalmen

Lees meer »

Bundel De NieuwepsalmberijmingDe steun van een vrienden- kring die elk jaar een be- scheiden steentje bijdraagt is onmisbaar voor ons.

Word daarom vriend van stichting Dicht bij de Bijbel en ontvang het boek 'Alleen Uw liefde laat mij leven' t.w.v. € 18,99 geheel gratis!