Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Psalm 64 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 64 afgerond en toegevoegd op de website

In deze psalm worden mensen genoemd die door intriges en complotten rechtvaardigen naar het leven staan. Zij communiceren niet rechtstreeks, maar via slinkse wegen richten zij hun aanvallen op iemand. Wat in de beschrijving vooral opvalt, is dat dergelijke lieden zich onaantastbaar achten. David, die slachtoffer van deze misdadigers is, voelt zich machteloos tegenover hen en brengt dit in het gebed bij God. 
Het lied maakt echter duidelijk dat er voor de zelfingenomenheid van deze lieden geen grond is, omdat God hen onder het oordeel brengt. Hij verschaft uiteindelijk recht. Wanneer een gelovige dit beseft, kan hij leven met een tijdelijke periode van onrecht.
Opmerkelijk is de uitwerking die de confrontatie met Gods handelen heeft op gelovigen. Er treedt een innerlijk proces van verandering op: ze gaan God vrezen en al hun aandacht concentreren op zijn werk. Ten gevolge hiervan worden zij verkondigers van zijn grote daden. In deze volgorde staat de ontmoeting met God voorop en daardoor ontstaat het verlangen naar verkondiging. Vanuit de blijdschap over het heil gaat een mens vertellen wie en hoe God is. (bron: Studiebijbel).

Lees hier de berijming van Psalm 64

◀  Naar het overzicht

Steun onze missie

Steun ons met een eenmalige bijdrage,

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

Release: Psalm 84, uitgevoerd door Arie Maasland

Lees meer »

Wat moet je met gewelddadige en depressieve teksten in de bijbelse psalmen?

Lees meer »

RD: Psalternatief biedt psalmen voor band: „Als we niets doen, zijn de NGK de psalmen binnen vijftig jaar kwijt”

Lees meer »