Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Psalm 7 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 7 afgerond en toegevoegd op de website

Er is niets zo frustrerend als vals en onterecht te worden beschuldigd van allerlei verkeerde praktijken. Tegen valse beweringen kan men zich immers moeilijk verdedigen. David stort zijn klaagzang daarom uit bij God die het verborgene van elk mens kent. Wat de tegenstanders ook beweren, God weet wat echt waar is. De dichter claimt niet geheel zondeloos te zijn, maar wel vrij te zijn ten opzichte van geuite beschuldigingen.
God is rechtvaardig en staat dan ook aan de kant van het recht. Meer nog, omdat Hij de opperste Rechter van de wereld is, zal Hij rechtvaardig oordelen en vergelden. Die eigenschappen van God zijn een krachtige aansporing voor David om niet moedeloos te worden maar zijn zaak te blijven bepleiten bij God. Vanuit dat vertrouwen kan David God loven en psalmzingen, ongeacht zijn situatie.

(bron: Studiebijbel).

Lees hier de berijming van Psalm 7

◀  Naar het overzicht

Steun onze missie

Steun ons werk om de psalmen te herdichten in de taal van nu.

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

Nieuwsbrief september 2020

Lees meer »

Schatgraven in de psalmen

Lees meer »

Interview Family7

Lees meer »

Bundel De NieuwepsalmberijmingDe steun van een vrienden- kring die elk jaar een be- scheiden steentje bijdraagt is onmisbaar voor ons.

Word daarom vriend van stichting Dicht bij de Bijbel en ontvang het boek 'Alleen Uw liefde laat mij leven' t.w.v. € 18,99 geheel gratis!