Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Psalm 76 toegevoegd

Geschreven op

De Nieuwe Psalmberijming heeft Psalm 76 afgerond en toegevoegd op de website

Deze tekst kan voor ons gevoel iets angstaanjagends hebben. God is hier een ontzagwekkend strijder en een streng rechter tegen wie niemand iets kan inbrengen. We moeten echter het doel niet uit het oog verliezen. Hij doet dit om armen en vernederden te bevrijden, niet slechts in Israël, maar wereldwijd. Dat heil wordt in het NT verder uitgewerkt. Jezus heeft in ‘de rede over de laatste dingen’ (Mat.25) gesproken over het oordeel, waarin het weldoen aan hongerigen en gevangenen bepalend is. In het boek Openbaring is de laatste eindstrijd mede gericht op de verlossing en verhoging van martelaars. (bron: Studiebijbel).

Lees hier de berijming van Psalm 76

U kunt de melodie beluisteren via de audio-opname naast de psalm. Andere berijmingen vindt u onder het tabblad 'Vergelijk met andere berijmingen'.

◀  Naar het overzicht

Steun onze missie

Steun ons werk om de psalmen te herdichten in de taal van nu.

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

Nieuwsbrief oktober 2020

Lees meer »

Nieuwsbrief september 2020

Lees meer »

Schatgraven in de psalmen

Lees meer »

Bundel De NieuwepsalmberijmingDe steun van een vrienden- kring die elk jaar een be- scheiden steentje bijdraagt is onmisbaar voor ons.

Word daarom vriend van stichting Dicht bij de Bijbel en ontvang het boek 'Alleen Uw liefde laat mij leven' t.w.v. € 18,99 geheel gratis!