Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

De Nieuwe Psalmberijming vrijwel voltooid

APELDOORN, 24 juni 2019. De Nieuwe Psalmberijming (DNP) gaat de laatste fase in. Alle 150 berijmingen zijn afgerond, nu volgt nog een revisieronde.

De Nieuwe Psalmberijming is een initiatief van Stichting Dicht bij de Bijbel. In de afgelopen vijf jaar is hard gewerkt aan de berijming van het hele psalter. De stichting biedt u een berijming die én eigentijds is én dicht bij de Bijbeltekst blijft. 

In 2014 nam Jan Pieter Kuijper uit Apeldoorn het initiatief voor het maken van een nieuwe berijming van de psalmen, op de gebruikelijke Geneefse melodieën. Andere dichters sloten zich bij het project aan: Arie Maasland, Adriaan Molenaar, Jan Boom, Arjen Vreugdenhil, Titia Lindeboom, Bob Vuijk, David Heek en René Barkema. Zij namen allen één of meer berijmingen voor hun rekening. 

Vanaf september start DNP met een revisieronde. In de daarop volgende zes maanden worden steeds 25 psalmen getoetst aan de uitgangspunten. Hiervoor is een revisiecomité opgericht waar dichters, theologen, musici en een neerlandicus aan mee werken. Daarnaast worden de meelezers van de nieuwsbrief hierbij betrokken en maandelijks uitgenodigd ook op de betreffende psalmen te reageren. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via de website van De Nieuwe Psalmberijming.

Van alle psalmen zijn intussen beamsheets beschikbaar op de website van DNP voor gebruik in de eredienst. Het is de bedoeling dat er een complete bundel wordt uitgegeven nadat de revisieronde is afgerond.

In veel gemeenten binnen onder andere de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK), de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKV) en de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK) wordt inmiddels regelmatig uit DNP gezongen. Diverse voorgangers hebben hun ervaringen gedeeld op de site van DNP.

Meer informatie en inschrijven nieuwsbrief: www.denieuwepsalmberijming.nl

Steun onze missie

Steun ons werk om de psalmen te herdichten in de taal van nu.

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

Nieuwsbrief februari 2020

Lees meer »

Nieuwsbrief december 2019

Lees meer »

Nieuwsbrief november 2019

Lees meer »

Bundel De NieuwepsalmberijmingDe steun van een vrienden- kring die elk jaar een be- scheiden steentje bijdraagt is onmisbaar voor ons.

Word daarom vriend van stichting Dicht bij de Bijbel en ontvang het boek 'Alleen Uw liefde laat mij leven' t.w.v. € 18,99 geheel gratis!