Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

quotes van gebruikers

Ds. Mart Jan Luteijn

Gereformeerde Kerk Vuren

De inzet van de Reformatie was om als gemeente met eigentijdse woorden te zingen over eeuwenoude waarheden. Dat kunnen we door DNP ook weer in de 2... Lees meer »

Ds. A. Th. van Olst

Christelijke Gereformeerde Kerken

De psalmen geven diepgang aan ons geloofsleven en onze gebeden, zijn levensecht en door God aan ons gegeven. Ik ben erg blij met De Nieuwe Psalmber... Lees meer »

Ds. W. Smouter

Nederlandse Gereformeerde Kerken

Ik zing graag eigentijdse liederen van evangelische snit. En tegelijk vul ik dat graag aan met de breedte en diepte van de psalmen. Lees meer »

Erik Hoksberg

Hervormde Gemeente De Regenboog te Harderwijk

Mooi dat de prachtige oude psalmen weer tot leven worden gewekt in moderne, begrijpelijke taal! Lees meer »

Ds. W. Teeuwissen

Protestante Kerk Nederland (Hervormd) te Veenendaal

Ik ben heel erg enthousiast over DNP en laat hem vaak zingen! De oude én actuele boodschap van de psalmen komt zo weer nieuw binnen bij ouderen en... Lees meer »

Madelon Verwer-Ramp

Protestantse Gemeente Mijdrecht

Ik ben lid van de kerkelijke gemeente en ga zelf af en toe voor. Daarbij maak ik regelmatig gebruik van De Nieuwe Psalmberijming. Lees meer »

Ds. B.J.P. de Bruin

Hervormde Wijkgemeente ‘De Ontmoeting’ Middelburg

In onze gemeente laat ik elke zondag een psalm uit DNP zingen omdat deze berijming in hedendaagse taal de rijke inhoud van de psalmen overbrengt. Lees meer »

Prof. dr. H. van den Belt

Hoogleraar Systematische Theologie Vrije Universiteit te Amsterdam

Als ik moet kiezen tussen Datheen, 1773, 1967, het samenraapsel van Weerklank, en DNP, dan gaat mijn voorkeur toch echt uit naar die laatste, al zi... Lees meer »

Ds. J.J. de Lange

Protestantse Kerk Nederland te Garyp

Ik gebruik De Nieuwe Psalmberijming regelmatig in de eredienst, omdat ik het belangrijk vind dat de schat van het psalmboek ook voor de nieuwe gene... Lees meer »

Ds. P. Baas

Protestantse Kerk Nederland (Oosterkerk) te Zoetermeer

In de diensten van de Oosterkerk wordt zowat wekelijks gezongen uit DNP. Keer op keer weten de psalmen me te raken met hun frisheid en zeggingskrac... Lees meer »

Ds. A. van der Veer

Christelijke Gereformeerde Kerk te Zwolle

Hoe breng je de liefde voor de oude psalmen het beste over? Door ze in de taal van nu te laten zingen! Psalmen worden zo herontdekt. Lees meer »

Evangelist J.M. ten Brinke

Zendingsgemeente Christelijke Gereformeerde Kerk te Amsterdam-Noord

De multiculturele kerk Hoop voor Noord begon in 2006 met samenkomsten, waarin liederen gezongen werden in ‘normaal Nederlands’, omdat we ons als ke... Lees meer »

Ds. L.M. Aangeenbrug

Protestantse Kerk Nederland te Hellendoorn

Tijd vervaagt taal en beelden van psalmberijmingen. Het project van De Nieuwe Psalmberijming zet in op herijking. Al enkele keren heb ik psalmen op... Lees meer »

Ds. E. Gruteke

Protestantse Kerk Nederland Huizen

De Nieuwe Psalmberijming maakt de oude psalmen toegankelijk voor de mens van nu. De psalmen zijn voor mij een schatkamer waarin de relatie tussen G... Lees meer »

Janna Wolfert

Ik ben 66 jaar en vind de oude psalmberijming vaak onbegrijpelijk. Ik heb dan geen idee wat ik zing. Voor mij is De Nieuwe Psalmberijming een verad... Lees meer »

Ds. B. Visser

Christelijke Gereformeerde Kerk te Leeuwarden

Een (nog) niet gelovige bezoeker zei: 'die versie begrijp ik beter' en een oudere zuster van boven de tachtig leert regelmatig een vers van een psa... Lees meer »

Ds. B.A.T. Witzier

Christelijke Gereformeerde Kerk te Apeldoorn-Centrum

Nu eens juichend dan weer klagend betrekken de psalmen God in het concrete leven van echte mensen. Ze worden ons door de Bijbel aangegeven om ons i... Lees meer »

Ds. W.J. van de Velde

Christelijke Gereformeerde Kerk te Doetinchem

In CGK Doetinchem is DNP onze standaard psalmberijming geworden. Daarom worden de jongste catechisanten ook psalmverzen uit DNP aangeleerd. Lees meer »

Nelleke Verboom

Singelkerk Ridderkerk (PKN)

Regelmatig zingen wij met veel vreugde in de eredienst een psalm uit De Nieuwe Psalmberijming. Zo krijgen de "oude" vertrouwde woorden door de eige... Lees meer »

Drs. F. Postema

Protestantse Kerk Nederland te Bierum - Holwierde - Krewerd

Een prachtige eigentijdse berijming. Blij met deze uitgave, dit maakt voor de mensen die de taal van deze tijd spreken de psalmen op een fijne, dui... Lees meer »

Ds. A.P.J. van Ligten

Protestantse Kerk Nederland

Mijn grote complimenten met dit prachtige werk. Natuurlijk ‘mis’ ik zinnen en zinswendingen die vertrouwd en dierbaar zijn, maar wat hebben jullie... Lees meer »

Lenny van Antwerpen

Gereformeerde Bond binnen de PKN

Als gemeentelid gebruik ik De Nieuwe Psalmberijming in mijn stille tijd. Elke morgen zing ik een psalm. Door DNP komt zo'n psalm veel directer naar... Lees meer »

Diny van Leeuwen

Gereformeerde Bond binnen de PKN

Al jaren zingen we (bijna) elke avond een volledige psalm bij onze avondsluiting. De berijming van 1773 zongen we al drie keer helemaal, de psalmbe... Lees meer »

Ds. T. Schakel

Vrije Evangelische Gemeente te Yerseke

Wat een prachtige psalmberijming! Ik heb al diverse positieve reacties gehad vanuit de gemeente. Hopelijk draagt deze eigentijdse vertaling van het... Lees meer »

Ds. G. de Klein

Vrije Evangelische Gemeenten

De tekst van Psalm 119 heeft mij blij verrast. Tijdens de voorbereiding van een kleine preekserie uit deze lange maar zo leeswaardige psalm heb ik... Lees meer »

Ds. R. Stigter

Protestante Kerk Nederland te Pijnacker en Delfgauw

De psalmen staan onder druk. In oudere berijmingen raken ze nauwelijks aan het gewone leven. In Opwekking versies gaat het vaak om een paar favorie... Lees meer »

Ds. G. van Harten

Nederlandse Gereformeerde Kerken te Spakenburg-Zuid

Ik ben erg blij met De Nieuwe Psalmberijming. Wij zingen er regelmatig uit tijdens onze diensten. De psalmen zijn uit het leven gegrepen en daarom... Lees meer »

Ds. H. Drost

Nederlandse Gereformeerde Kerken

De liederen van Jezus (de psalmen) zijn het hart van de Bijbel en geven weer wat er in het hart van een gelovige leeft aan vreugde en verdriet. Lees meer »

Dhr. H.J. Sok

Christelijke Gereformeerd Kerk te Ulrum

Psalmen liggen ons na aan het hart, ze zijn levensecht. Graag zing ik ze uit de oude berijming omdat ik ze bijna allemaal uit mijn hoofd ken. Lees meer »

Ds. A. Brons

Christelijke Gereformeerde Kerk te Apeldoorn Oost

Ik houd van de psalmen en ben blij met de vele mogelijkheden om ze te zingen. De Nieuwe Psalmberijming vind ik een geslaagde combinatie van eigenti... Lees meer »

Ds. C. de Jong

Christelijke Gereformeerde Kerk te Huizen

Het mooie van De Nieuwe Psalmberijming vind ik de toegankelijke taal. Psalmen zijn al liederen uit een andere tijd en cultuur, maar daarbij is de v... Lees meer »

Ds. J.W. Moolhuizen

Christelijke Gereformeerde Kerk te Hoogeveen

Ik geniet ervan om psalmen uit De Nieuwe Psalmberijming te zingen. De oude, bekende melodie met frisse, hedendaagse taal. Lees meer »

Ds. E.J. van der Linde

Diaconaal consultant Dienstenbureau CGK

De Nieuwe Psalmberijming is fris, nieuw en bij de tijd, b.v. Psalm 116, de openingszin 'Ik hou van God'. Met de klassieke Geneefse melodie blijven... Lees meer »

Ds. E.C. Vreugdenhil

Protestantse Kerk Nederland

In onze gemeente willen we graag de psalmen blijven zingen. Het zijn prachtige liederen waarin allerlei aspecten van het leven met God bezongen wor... Lees meer »

Ds. M. van der Welle

Nederlandse Gereformeerde Kerken te Middelstum en Kantens

De Geneefse Psalmen liggen me na aan het hart, maar de huidige vertaling uit het Gereformeerd Kerkboek is sterk verouderd. Lees meer »

Ds. D. Verboom

Protestantse Kerk Nederland

Ik ben alweer veertien jaar verbonden aan een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. In die zetting is het belangrijk om het... Lees meer »

Ds. K. de Vries

Nederlandse Gereformeerde Kerken te Amsterdam Zuid/West

Eindelijk! Taal verandert razendsnel. Toch was de jongste officiële psalmberijming al dik 50 jaar oud. Voor de gemiddelde jongere een bijna onbegri... Lees meer »

Ds. E. de Jong

Protestantse Kerk Nederland

In onze gemeente proberen we het oude van de traditie in verbinding te brengen met het nieuwe van nu. De Nieuwe Psalmberijming sluit daar perfect b... Lees meer »

Ds. L. van Rikxoort

Protestantse Kerk Nederland

Met enige regelmaat laat ik in 'mijn' gemeenten een psalm zingen uit De Nieuwe Psalmberijming. Misschien wel juist omdat ik gevoelig(er) ben geword... Lees meer »

Ds. J. Nutma

Christelijke Gereformeerde Kerk te Drachten

Ik mag graag uit de psalmen laten zingen in de dienst. Het verbindt ons niet alleen met de woorden van de Schrift maar we laten ook zien dat het be... Lees meer »

Ds. R.G. den Hertog

Christelijke Gereformeerde Kerken

Ik laat regelmatig uit De Nieuwe Psalmberijming zingen, maar ik zeg dat er eigenlijk nooit bij. Toch blijft het nooit onopgemerkt. Lees meer »

Ds. L. van der Veen

Nederlandse Gereformeerde Kerken

Ik ben erg dankbaar voor het initiatief van De Nieuwe Psalmberijming. Ik vind het mooi om de bekende Geneefse melodieën te kunnen gebruiken in comb... Lees meer »

Ds. B. Visser

Christelijke Gereformeerde Kerk te Leeuwarden

We zingen in de CGK Leeuwarden regelmatig een van de psalmen uit De Nieuwe Psalmberijming. Ik probeer er eigenlijk elke dienst dat ik voorga wel ee... Lees meer »

Ds. F. van der Rhee

Christelijke Gereformeerde Kerken

Onlangs heb ik Psalm 121 opgegeven uit De Nieuwe Psalmberijming. Spannend, want het is zo'n bekende psalm! Maar de nieuwe woorden maakten hem opnie... Lees meer »

Ds. G. Meijer

Nederlandse Gereformeerde Kerken

Ik omarm de meeste diepe emoties van de psalmen. Ook is het goed om in de kerkelijke traditie te (blijven) staan en de Geneefse melodieën in opwekk... Lees meer »

Ds. R. Bikker

Christelijke Gereformeerde Kerk te Groningen

Voor elke situatie in het leven is er wel een psalm. God geeft ons in zijn woord voor elk moment een lied. Daarom is het zo belangrijk dat ook de k... Lees meer »

Ds. M.P. Hofland

Christelijke Gereformeerde Kerk te Haarlem

Zing een nieuw lied! Mooi om met de woorden van de Bijbel zelf God te loven, Hem te aanbidden, tot Hem te roepen om hulp en raad. Lees meer »

Steun onze missie

Steun ons met een eenmalige bijdrage,

Betaal met iDEAL

of word vriend van Stichting Dicht bij de Bijbel voor € 37,50 per jaar en ontvang een uniek welkomstgeschenk.

Laatste nieuws

Release: Psalm 84, uitgevoerd door Arie Maasland

Lees meer »

Wat moet je met gewelddadige en depressieve teksten in de bijbelse psalmen?

Lees meer »

RD: Psalternatief biedt psalmen voor band: „Als we niets doen, zijn de NGK de psalmen binnen vijftig jaar kwijt”

Lees meer »